• Președintele Joe Biden va fi gazda unui dineu de stat pentru președintele francez Emmanuel Macron în decembrie, a anunțat luni Casa Albă.
  • Cina, programată pentru 1 decembrie, va fi prima vizită de stat găzduită de Biden după aproape doi ani de mandat.
  • Întârzierea este în parte un rezultat al pandemiei CCOVI-19, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în timpul unei ședințe de informare de luni.

Preşedintele american Joe Biden îl va primi pe omologul său francez Emmanuel Macron la 1 decembrie la Washington, pentru o vizită de stat, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, potrivit CBS News.

,,Această vizită va fi o dovadă a profunzimii şi forţei relaţiei dintre SUA şi Franţa, cel mai vechi aliat al nostru” , a declarat ea.

Vizitele de stat sunt celebrate cu mare pompă şi contrastează astfel cu reuniunile bilaterale organizate de preşedinţii americani pentru liderii străini. Sub preşedinţia lui Biden nu a avut loc niciuna până acum, explicaţia oferită de Karine Jean-Pierre fiind că restricţiile legate de pandemia de COVID-19 au împiedicat asta.

Recomandări

CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
CUM TE ÎMBRACI? AI 23 DE GRADE ÎN CAPITALĂ
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Întrebată despre alegerea Franţei pentru această premieră în mandatul lui Biden, purtătoarea de cuvânt a răspuns că ,,acordăm o mare importanţă relaţiilor noastre cu Franţa” .

Legăturile sunt ,,fondate pe valori democratice comune, pe legături economice şi o cooperare în materie de apărare şi de securitate” .

Potrivit POLITICO, relaţiile dintre Paris şi Washington au cunoscut o criză majoră anul trecut, când Australia a anunţat brusc că renunţă la un contract de achiziţie de submarine convenţionale franceze în favoarea unui acord pentru submarine nucleare de atac americane.