• Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost surprinsă fără mască în timpul participării la un eveniment de plantare de copaci în zona montană din Tălmaciu
  • Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție Covid-19 pe holurile Parlamentului
  • Bode: În următoarele șase luni miniștrii Voiculescu și Turcan vor afla dacă au fost amendați

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a reacționat după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au fost surprinși fără mască de protecţie în spaţii publice. „Toți suntem egali în fața legii și toți răspundem în fața legii”, a spus Bode.

„Sunt două chestiuni. Nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru nu este de a sancționat populația. Rolul nostru a structurilor MAI este de a determina cetățenii să respecte regulile de protecție sanitară.

În aceste condiții, în weekendul trecut am avut o medie de 103.000 cetățeni verificați. În aceste condiții amenzile au fost circa 8.400 pe zi. Deci scopul nostru nu este de a sancționa cetățenii când din 103.000 s-au aplicat amenzi pentru 8.400. Toți suntem egali în față legii și toți răspundeam în față legii. Și Voiculescu, și Turcan”, a subliniat Lucian Bode.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la un eveniment de plantare de copaci în zona montană din Tălmaciu, județul Sibiu, unde a fost fotografiată fără mască. După eveniment, un participant a aflat că are COVID-19.

Raluca Turcan este președintele organizației PNL Sibiu, iar în weekend a participat la un eveniment la Tălmaciu, alături de mai mulți liberali din județ, unde a fost fotografiată fără mască de protecție.

Nici președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, nu a purtat mască.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție Covid-19 pe holurile Parlamentului, deși conduita sanitară prevede că portul măștii este necesar în toate spațiile închise.

El a fost surprins fără mască în timp ce stătea pe un fotoliu pe holul din dreptul grupului parlamentar USR PLUS. În acest timp, Voiculescu a vorbit la telefon și s-a salutat cu colegi din partid.

Anterior, Vlad Voiculescu a făcut declarații de presă, iar în timpul acestora a purtat o mască de culoare portocalie.