• Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei.
  • Firea își dă demisia și din funcția de Președinte al PSD București.
  • Ciolacu: Ca ministru, nu are nicio legătură cu cazul azilelor groazei

Marcel Ciolacu e pus pe treabă! La fix o lună de când și-a început mandatul de Prim-ministru, din Guvernul pe care îl conduce au și zburat doi miniștrii. După demisia de ieri a șefului de la Muncă, Marius Budăi, astăzi a venit și rândul Gabrielei Firea să plece. Concluzia a fost trasă după ce a fost chemată la raport de Ciolacu.

Budăi și Firea au fost scoși țapi ispășitori pentru dezastrul care a ieșit la suprafață în scandalul Azilelor de lângă București, iar demisia le-a fost cerută atât de opoziție cât și de colegii de partid. Ciolacu a spus că așteaptă și alte demisii, de la primarii și președinții de Consilii Județene care au avut legătură cu cazul.

Gabriela Firea și-a anunțat demisia pe Facebook

Într-o postare kilometrică publicată pe Facebook, Gabriela Firea a anunțat că pleacă nu doar din Guvern, ci și din funcția de Președinte al PSD București. Firea i-a acuzat pe cei care i-au cerut demisia că „au profitat de ancheta autorităților, au confiscat mesajele publice și au pus tunurile pe ea nu cu miza Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul viitor”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez. Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca.În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile”, a mai scris Firea în postarea în care susține în continuare că este complet nevinovată.

Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că apreciază gestul voluntar pe care l-a făcut Firea, deși îi este „foarte clar că în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu cazul azilelor groazei”.
Înainte să se vadă cu Firea, Ciolacu l-a primit la Palatul Victoria pe Premierul Bulgariei, Nikolai Denkov.

Citește și: