- În timp ce temperaturile extreme seamănă cu cele din deșertul sud-vestic, localnicii încearcă să se mențină confortabili.
- Liderii și lucrătorii medicali din vestul țării încearcă să-i salveze și pe alții de la aceeași devastare.
- În sudul Californiei, este a opta zi consecutivă cu temperaturi ridicate.
Temperaturile extreme din California îi fac pe fermieri să se lupte pentru a se menține pe linia de plutire, în timp ce alții se confruntă cu o rețea de energie electrică tensionată. Căldura extremă din vestul țării, care se întinde acum în a doua săptămână, pune la grea încercare agricultura americană. Acum amenință rezervele de recolte și de animale.
Advertisment
În timp ce temperaturile extreme seamănă cu cele din deșertul sud-vestic, localnicii încearcă să se mențină confortabili – dar fermierii încearcă să rămână pe linia de plutire. Sasha Smith, fermier din Colorado, simțea deja presiunea înainte de cel mai recent val de căldură.
„Când depinzi de vreme, nu ai de ales”, a spus Smith. „Trebuie să te adaptezi. Trebuie să te schimbi pentru a avea succes și pentru a fi capabil să scoți lucrurile afară și să fii gata de vânzare”.
Recomandări
Danny Munch este economist în cadrul American Farm Bureau. „Pe lângă toate celelalte presiuni inflaționiste, cheltuielile de exploatare, prețurile ridicate ale îngrășămintelor, prețurile ridicate ale combustibilului – acesta este doar un alt lucru pe lista cu care se confruntă fermierii și crescătorii noștri de animale”, a spus Munch. „Calitatea furajelor care scade înseamnă că greutatea de piață a animalelor lor este mai mică, așa că ei fac mai puțini bani din animalele pe care le vând”. El spune că acest val de căldură va avea un impact de durată în viitor.
„O mare parte din fructele noastre de pădure provin din California, așa că seceta, îndepărtarea acelor livezi sau pur și simplu presiunile continue ale căldurii vor reduce oferta pe care o avem aici și vor crește aceste prețuri localizate pentru consumatori”, a spus Munch.
Acum este o amenințare imediată pentru oameni. Un excursionist, Dr. Evan Dishion, a murit luni după ce a făcut o drumeție cu prietenii și s-a pierdut în căldura din Arizona. Soția sa a vorbit cu postul de televiziune soră Newsy din Phoenix.
„Era cu adevărat atent, reflexiv și inteligent și voia doar să ajute oamenii”, a declarat Amy Dishion. „Nu merită. Nu a vrut să ne părăsească pe mine și pe Chloe, iar eu nu vreau ca alți oameni să lase în urmă oameni pe care îi iubesc doar pentru a merge într-o excursie”.
Liderii și lucrătorii medicali din vestul țării încearcă să-i salveze și pe alții de la aceeași devastare, în timp ce rețelele electrice se străduiesc să mențină aerul condiționat în funcțiune. La granița dintre Nevada și Arizona, vânturile cu putere de uragan au doborât 100 de stâlpi de electricitate, lăsând mii de oameni fără curent electric în căldura sufocantă.
„A fost atât de violent încât nici măcar nu ne puteam vedea vecinul de peste drum”, a declarat Stephen Durrett, care a rămas fără curent electric. „Când se duce curentul electric, se duce totul”. Vor mai trece zile întregi pentru sutele de oameni care încă sunt în întuneric. În sudul Californiei, este a opta zi consecutivă cu temperaturi extreme. Antreprenorul Shaun Clifton și echipa sa încearcă să își gestioneze munca în aer liber.
„Luăm o pauză, iar la sfârșitul zilei ne asigurăm că răcitorul este plin de bere”, a spus Clifton. Este o rutină cu care mulți vor trebui să se obișnuiască în vestul țării, pe măsură ce valurile de căldură extremă devin tot mai frecvente în previziunile pe termen lung și schimbă multe lucruri de zi cu zi, de la munca și joaca în aer liber la agricultură.
„Adoptarea unei abordări proactive pentru multe dintre organizațiile noastre de gestionare a apei ar putea atenua unele dintre problemele cu care ne confruntăm doar cu o schimbare de mentalitate”, a spus Munch.
Partenerii noștri