• Proiectul de lege urmează să fie supus votului final marți în Camera Deputaților, după ce Senatul a aprobat deja propunerea.
  • Proiectul de lege impune instituțiilor de învățământ obligația de a introduce în regulamentele proprii măsuri aplicabile elevilor pentru nerespectarea prevederilor privind vânzarea.
  • În plus, se adoptă definiția țigării electronice și a flaconului de reumplere a țigării electronice conform legislației europene.

Vânzarea țigărilor electronice pentru minori ar putea fi interzisă prin lege. Proiectul pentru modificarea și completarea unor acte normative pentru produsele din tutun, care interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, a fost adoptat, luni. Au fost acceptate și mai multe amendamente care inițial au fost respinse.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului final marți în Camera Deputaților, după ce Senatul a aprobat deja propunerea.

Propunerea legislativă extinde interdicția de comercializare prin automate și interzice vânzarea către tinerii cu vârsta sub 18 ani a țigărilor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigarete și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. Amenzile pentru ce care nu respectă legea vor ajunge până la 100.000 lei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

De asemenea, proiectul de lege impune instituțiilor de învățământ obligația de a introduce în regulamentele proprii măsuri aplicabile elevilor pentru nerespectarea prevederilor privind vânzarea, deținerea și utilizarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigărilor electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului în incinta acestora.

În plus, se adoptă definiția țigării electronice și a flaconului de reumplere a țigării electronice conform legislației europene.

Comercializarea băuturilor energizante către minori este interzisă

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a aprobat în calitate de for decizional, un proiect de lege care interzice comercializarea către minori a băuturilor energizante.

Legea are ca obiect de reglementare interzicerea comercializării băuturilor energizante care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.

Vape-urile, aproape interzise și în UK

Vape-uri electronice de unică folosință urmează să fie interzise în Marea Britanie. Guvernul britanic va înăspri şi amenzile pentru magazinele care vor vinde ilegal țigări copiilor, pe lângă sancţiunea maximă din prezent, de 2.500 de lire sterline.

Citește și: