• Rivalii GOP o atacă pe Nikki Haley într-un efort de a-i atenua ascensiunea și alte informații cheie.
  • Candidații republicani la președinția SUA din 2024 se întâlnesc în Alabama pentru cea de-a patra dezbatere.
  • Alabama, unde candidații s-au adunat pe scenă, este dominată de republicani loiali lui Trump.

Patru candidați republicani la președinția SUA – guvernatorul Floridei Ron DeSantis, fostul ambasador al Națiunilor Unite Nikki Haley, antreprenorul de biotehnologie Vivek Ramaswamy și fostul guvernator de New Jersey Chris Christie – se află pe scena dezbaterii de miercuri seară din Alabama.

În schimb, favoritul pentru nominalizarea republicană, fostul președinte Donald Trump, organizează o strângere de fonduri în Florida, scrie AP.

Statul care l-a propulsat pe Wallace, un democrat și guvernator cu patru mandate, în politica națională, este dominat acum de republicani loiali lui Donald Trump, o altă figură care se bazează foarte mult pe nemulțumiri și pe politica identității albe. Fostul președinte nu se va afla pe scena din Tuscaloosa, dar rămâne favoritul prohibitiv pentru a câștiga din nou nominalizarea republicanilor.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Parcursul statului Alabama de la ascensiunea lui Wallace ‘s ajută la explicarea dinamicii din 2024 și a modului în care republicanii au evoluat la nivel național din Partidul lui Lincoln în Partidul lui Trump.

Super PAC-ul lui Trump a declarat la încheierea celei de-a patra dezbateri prezidențiale că este timpul ca republicanii să se unifice în jurul fostului președinte.

Karoline Leavitt, o purtătoare de cuvânt a Make America Great Again Inc. a declarat miercuri seară că „Bătălia pentru locul doi a devenit cea mai mare pierdere de timp, bani și energie pe care politica a văzut-o vreodată”. Ea i-a acuzat pe cei patru candidați de pe scenă că „duc o luptă falsă pentru a-și satisface orgoliile și pentru a le face pe plac păpușarilor lor miliardari”.

Trump a lipsit de la cea de-a patra dezbatere prezidențială, așa cum a făcut-o și la precedentele trei, spunând că nu a vrut să le acorde atenție rivalilor săi mai slab cotați în sondaje.

Citește și