• Rivalii GOP o atacă pe Nikki Haley într-un efort de a-i atenua ascensiunea și alte informații cheie.
  • Candidații republicani la președinția SUA din 2024 se întâlnesc în Alabama pentru cea de-a patra dezbatere.
  • Alabama, unde candidații s-au adunat pe scenă, este dominată de republicani loiali lui Trump.

Patru candidați republicani la președinția SUA – guvernatorul Floridei Ron DeSantis, fostul ambasador al Națiunilor Unite Nikki Haley, antreprenorul de biotehnologie Vivek Ramaswamy și fostul guvernator de New Jersey Chris Christie – se află pe scena dezbaterii de miercuri seară din Alabama.

În schimb, favoritul pentru nominalizarea republicană, fostul președinte Donald Trump, organizează o strângere de fonduri în Florida, scrie AP.

Statul care l-a propulsat pe Wallace, un democrat și guvernator cu patru mandate, în politica națională, este dominat acum de republicani loiali lui Donald Trump, o altă figură care se bazează foarte mult pe nemulțumiri și pe politica identității albe. Fostul președinte nu se va afla pe scena din Tuscaloosa, dar rămâne favoritul prohibitiv pentru a câștiga din nou nominalizarea republicanilor.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
MIT: AI GRIJĂ LA MINCIUNILE A.I.!
CRIPTOMONEDELE SUNT ARMA LUI TRUMP
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
GRETA THUNBERG A FOST ARESTATĂ

Parcursul statului Alabama de la ascensiunea lui Wallace ‘s ajută la explicarea dinamicii din 2024 și a modului în care republicanii au evoluat la nivel național din Partidul lui Lincoln în Partidul lui Trump.

Super PAC-ul lui Trump a declarat la încheierea celei de-a patra dezbateri prezidențiale că este timpul ca republicanii să se unifice în jurul fostului președinte.

Karoline Leavitt, o purtătoare de cuvânt a Make America Great Again Inc. a declarat miercuri seară că „Bătălia pentru locul doi a devenit cea mai mare pierdere de timp, bani și energie pe care politica a văzut-o vreodată”. Ea i-a acuzat pe cei patru candidați de pe scenă că „duc o luptă falsă pentru a-și satisface orgoliile și pentru a le face pe plac păpușarilor lor miliardari”.

Trump a lipsit de la cea de-a patra dezbatere prezidențială, așa cum a făcut-o și la precedentele trei, spunând că nu a vrut să le acorde atenție rivalilor săi mai slab cotați în sondaje.

Citește și