• Căsătoriile forţate, adopţiile ilegale şi exploatarea maternităţii surogat devin eurocrime.
  • Aşa prevede textul directivei împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor, care a primit undă verde de la Parlamentul European.
  • Deputaţii au aprobat textul cu 563 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 17 abţineri.

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale.

Căsătoriile forţate, adopţiile ilegale şi exploatarea maternităţii surogat devin eurocrime. Aşa prevede textul directivei împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor, care a primit undă verde de la Parlamentul European. Deputaţii au aprobat textul cu 563 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 17 abţineri.

Directiva va trebui acum să fie adoptată oficial de Consiliul UE şi va intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea sa în Jurnalul Oficial al Uniunii.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

Noua lege extinde domeniul de aplicare a măsurilor actuale pentru a combate şi a preveni mai bine traficul de persoane şi pentru a face acest lucru – se arată într-o notă a PE – incriminează şi căsătoriile forţate, adopţia ilegală şi exploatarea maternităţii surogat la nivel european.

Citește și