Numărul cazurilor de bullying în școlile din România a crescut cu o treime în anul 2023. Totodată, multe dintre victimele acestui fenomen au ajuns să devină, la rândul lor, agresori.
Ieri, un elev de 15 ani de la Colegiul Tehnic din București a intrat în școală cu un spray lacrimogen, iar zeci de colegi au ajuns la spital. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe.
Studiile arată că abuzul din copilărie naște comportamente agresive în vremea adolescenței. „Dacă nu au primit educația necesară în perioada celor 7 ani de acasă, dacă nu au primit suficientă iubire, căldură din partea părinților, e clar că se vor confrunta la adolescență sau chiar și cât sunt adulți cu astfel de probleme. Printr-un astfel de comportament este vizibil că sunt afectați emoționa,” a declarat Nicu Dascălu, antrenor de arte marțiale. „Pentru a rezolva această problemă, eu recomand tuturor copiilor să facă mișcare. În primul rând, sportul îi ajută să se echilibreze mintal. Prin oxigenare, reușesc să devină din nou copiii care ar trebui să fie.”
„Înainte de toate vorbim de adulți. Atât părinții, cât și profesorii și antrenorii ar trebui să fie pregătiți pentru a îi putea ajuta să aibă un comportament civilizat, ori de câte ori apar problemele astea. E clar că noi, adulții, suntem responsabili pentru pentru situațiile care apar. Profesorii ar trebui să ia atitudine,” spune acesta. „Până la urmă totul pornește de la comunicare și contează fiecare om implicat. De la profesor, părinte, elev, toți trebuie să comunice ca să fie un echilibru,” a mai adăugat Nicu Dascălu.
Citește și:
- Capodopere ale lui Picasso, Rembrandt și Warhol vor fi distruse cu acid dacă Julian Assange moare în închisoare
- Australia va interzice doxingul după ce activiștii pro-palestinieni au publicat informații despre sute de evrei
- Cum ajută A.I. mediul de business? Antreprenor: Inteligența artificială este esențială în 2024