• Lucrările pentru Lacul Văcărești au început în 1986
  • Pe 10 mai 2017, Delta Văcărești a devenit arie naturală protejată
  • În Parcul Văcărești se găsesc peste 300 de specii de plante

Acum cinci ani, pe 11 mai, Capitala se mândrea cu un parc unic din Europa. Delta Văcărești, o suprafață uriașă acoperită de vegetație și populată de numeroase specii de păsări, aflată în mijlocul orașului.

În urmă cu cinci ani, Guvernul a aprobat hotărârea prin care Delta Văcărești devine parc natural și capătă statutul de arie naturală protejată.

Pe suprafața de 190 de hectare a Deltei Văcărești există specii rare de plante și chiar o specie unică de țestoasă. „Toate astea au permis la instalarea vegetației. Și s-a ajuns la ce este astăzi, la peste 300 de specii de plante“, explică Paulina Anastasiu, doctor în biologie.

Actualul Ministru al Mediului a spus că Parcul este foarte important pentru oameni și că la aniversare pregătește o „surpriză„.

Recomandări

INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SCHIMBAREA DE SEX AJUNGE ÎN ROMÂNIA
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE

„Parcul Național Urban Delta Văcărești. Un exemplu de urmat. Este o locație care în primul rând trebuie protejată. Va fi un cadou de zi de naștere, o surpriză. Promisă de altfel de acum câteva săptămâni și ne ținem de promisiune. Și păstrăm un pic de aer de suspans“, a spus Barna Tanczos, ministrul Mediului.

Până vine surpriza promisă, trecătorii se declară nemulțumiți. „Mizeria, faptul că nu e îngrijit. Și umblă destul de mulți oameni pe aici. Ar putea să-l amenajeze mai mult. Nu sunt coșuri de gunoi, bănci puține. Nu e amenajat, efectiv nu e amenajat“, spune Ionuț.