• Premierul a spus ce se va întâmpla dacă nu va fi atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate
  • Florin Cîțu: În România se poate, putem să atingem 5 milioane de persoane vaccinate, dar nu ăsta-i obiectivul, ci să depășim pandemia
  • Florin Cîțu: Nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare. Vaccinarea duce la reducerea ratei de infectare, eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina

Premierul Florin Cîțu a anunțat că la 1 iunie vor fi noi măsuri de relaxare chiar dacă în România nu se va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.

Declarația a fost făcută miercuri în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la finalul ședinței de Guvern.

„În România se poate, putem să atingem 5 milioane de persoane vaccinate, dar nu ăsta-i obiectivul, ci să depășim pandemia și nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare. Vaccinarea duce la reducerea ratei de infectare, eu cred ca românii au înțeles mesajul și se vor vaccina”, a spus Florin Cîțu.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Premierul a mai spus că la 1 iunie vor fi noi măsuri de relaxare chiar dacă nu se va atinge pragul de 5 milioane de români vaccinați. „La 1 iunie vor exista relaxări”, a precizat Florin Cîțu.

Ultimele săptămâni au fost un real succes pentru campania de vaccinare de la noi

România a imunizat pe bandă rulantă în marile oraşe din țară şi în centrele drive-thru. Ce ne facem, totuşi, cu mediul rural, unde oamenii sunt încă reticenţi faţă de vaccinare? Uite ce soluţie propune medicul Alexandru Rafila.

„În localităţile mai mici, implicarea direct a liderilor de opinie locali dar bineînţeles şi a autorităţilor locale e condiţia succesului, singura posibilitate”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.