• Parcul eolian din Marea Nordului va fi cel mai adânc parc eolian cu fund fix din lume și se preconizează că va avea 114 turbine care vor produce energie electrică până în iulie 2023.
  • Acesta va alimenta aproximativ 1,6 milioane de locuințe.
  • Din 2009, producția de electricitate din energie eoliană a crescut cu cel puțin 715%.

Cel mai mare parc eolian offshore din Scoția, Seagreen, a început să producă energie electrică, au confirmat operatorii săi.

Aflată la 16 mile de coasta Angus, prima turbină a fost pornită luni dimineață, iar restul turbinelor ar trebui să fie funcționale până în iulie anul viitor. Proiectul Seagreen, în valoare de 3 miliarde de lire sterline, va fi cel mai adânc parc eolian cu fundul fix din lume, ancorat la 59 de metri adâncime, potrivit companiei franceze TotalEnergies, care a încheiat un parteneriat cu SSE Renewables pentru acest proiect.

Când vor fi complet operaționale, cele 114 turbine vor genera 1,1 gigawați (GW) de energie electrică, suficient pentru a alimenta aproximativ 1,6 milioane de locuințe – echivalentul a două treimi din fondul locativ al Scoției.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Vorbim adesea despre etape cheie de-a lungul parcursului unui proiect… dar să vedem această turbină învârtindu-se în Marea Nordului și să ajungem la prima putere în condiții de siguranță, este o realizare fantastică, a declarat Paul Cooley, director de eoliene offshore la SSE Renewables.

SSE a declarat că proiectul Seagreen va juca un rol important în atingerea obiectivelor de energie regenerabilă ale Marii Britanii. Costul energiei electrice produse de vânt a scăzut cu 44-78% față de vârfurile înregistrate între 2007 și 2010, datorită scăderii costurilor turbinelor eoliene.

Din 2009, producția de electricitate din energie eoliană a crescut cu cel puțin 715%. Vincent Stoquart, vicepreședintele senior pentru energii regenerabile la TotalEnergies, a declarat că proiectul va ajuta compania producătoare de combustibili fosili să își atingă obiectivul de a genera 35 GW de capacitate de energie electrică din surse regenerabile la nivel mondial până în 2025.