• Luni, Bob Iger a declarat că acțiunile recente ale guvernatorului Ron DeSantis au fost „anti-business” și „anti-Florida”.
  • Directorul general al Disney, Bob Iger, l-a criticat pe guvernatorul republican al Floridei, în cadrul unei dispute publice în desfășurare între compania de divertisment și statul american.
  • Parlamentarii statului au vizat Disney după ce aceasta a criticat o lege din Florida care limitează educația în materie de gen și sexualitate.

Directorul general al Disney, Bob Iger, l-a criticat pe guvernatorul republican al Floridei, în cadrul unei dispute publice în desfășurare între compania de divertisment și statul american. Luni, Iger a declarat că acțiunile recente ale guvernatorului Ron DeSantis au fost „anti-business” și „anti-Florida”. Parlamentarii statului au vizat Disney după ce aceasta a criticat o lege din Florida care limitează educația în materie de gen și sexualitate, scrie BBC.

În această dispută, DeSantis a făcut presiuni pentru un control mai mare al statului asupra parcurilor tematice Disney din Orlando. În timpul unei întâlniri de luni cu acționarii Disney, Iger a declarat că „o companie are dreptul la libertatea de exprimare la fel ca și indivizii”, potrivit presei americane. El a spus că DeSantis „s-a enervat foarte tare din cauza poziției pe care a luat-o Disney”, referindu-se la obiecția companiei față de Legea statului privind drepturile părinților în educație, supranumită de critici drept legea „Don’t Say Gay”.

Măsura interzice instruirea școlară cu privire la orientarea sexuală și identitatea de gen pentru elevii cu vârsta de până la nouă ani.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În remarcile sale, Iger a recunoscut, de asemenea, o dispută legată de un contract de ultim moment semnat înainte ca Florida să forțeze Disney să cedeze oficialilor statului competențele deținute în mod unic. „Se pare că a decis să se răzbune pe noi, inclusiv prin numirea unui nou consiliu de administrație care să supravegheze proprietatea și afacerea, încercând, de fapt, să pedepsească o companie pentru exercitarea unui drept constituțional”, a declarat Iger. „Asta mi se pare greșit”.

Iger, care conducea prima sa întâlnire cu investitorii de când a revenit în funcția de director executiv al Disney în noiembrie 2022, a adăugat: „Orice acțiune care zădărnicește aceste eforturi doar pentru a se răzbuna pentru o poziție pe care compania a luat-o sună nu doar anti-business, ci sună și anti-Florida.” „Și voi lăsa lucrurile așa”.

Citește și: