• Autoritățile de reglementare a confidențialității din Franța și Irlanda au contactat omologii din Italia pentru a afla mai multe despre temeiul interdicției.
  • Germania ar putea urma exemplul Italiei prin blocarea ChatGPT.
  • „Urmărim autoritățile de reglementare din Italia”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisarului pentru Protecția Datelor din Irlanda.

Mișcarea Italiei de a interzice temporar ChatGPT a inspirat alte țări europene să studieze dacă sunt necesare măsuri mai dure pentru a controla chatboții extrem de populari și dacă să coordoneze astfel de acțiuni, scrie Reuters.

În timp ce parlamentarii europeni nu sunt de acord cu privire la conținutul și acoperirea Legii UE privind inteligența artificială, unele autorități de reglementare constată că instrumentele existente, cum ar fi Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR), care oferă utilizatorilor control asupra informațiilor lor personale, se pot aplica categoriei în curs de dezvoltare rapidă de companii IA generative.

IA generativă, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI, se bazează pe algoritmi pentru a genera răspunsuri umane la interogările de text bazate pe analiza unor volume mari de date, dintre care unele pot fi deținute de utilizatorii de internet.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Agenția italiană, cunoscută și sub numele de Garante, a acuzat OpenAI susținut de Microsoft Corp că nu a verificat vârsta utilizatorilor ChatGPT și „absența oricărui temei juridic care justifică colectarea și stocarea masivă a datelor cu caracter personal” pentru „ antrenează” chatbot-ul.

„Punctele pe care le ridică sunt fundamentale și arată că GDPR oferă instrumente pentru ca autoritățile de reglementare să fie implicate și implicate în modelarea viitorului AI”, a declarat Dessislava Savova, partener la firma de avocatură Clifford Chance. Autoritățile de reglementare a confidențialității din Franța și Irlanda au contactat omologii din Italia pentru a afla mai multe despre temeiul interdicției. Germania ar putea calca pe urmele Italiei prin blocarea ChatGPT din cauza problemelor de securitate a datelor, a declarat comisarul german pentru protectia datelor pentru ziarul Handelsblatt.

„Urmărim autoritățile de reglementare din Italia”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisarului pentru Protecția Datelor din Irlanda. „Ne vom coordona cu toate autoritățile UE de protecție a datelor în legătură cu această chestiune”. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a confidențialității din Suedia a declarat că nu are de gând să interzică ChatGPT și nici nu a fost în contact cu organul de pază italian. Autoritatea de reglementare din Spania a declarat că nu a primit nicio plângere cu privire la ChatGPT, dar nu a exclus o investigație viitoare.

Citește și: