• China a anunțat planuri ambițioase de a deveni lider mondial în domeniul inteligenței artificiale până în 2030.
  • Firma de consultanță McKinsey estimează că sectorul ar putea contribui cu aproximativ 600 de miliarde de dolari la PIB-ul Chinei în fiecare an.
  • Complexitatea și gravitatea problemelor de securitate națională cu care se confruntă țara noastră au crescut exponențial”, a subliniat președintele Xi Jinping.

China intenționează să preia un control mai bun asupra inteligenței artificiale, având în vedere că își propune să devină lider mondial în acest sector în mai puțin de 10 ani. Președintele Xi Jinping și alți oficiali chinezi de rang înalt au convenit, în cadrul unei reuniuni, asupra necesității unui control mai bun al inteligenței artificiale, anunță BFM TV.

În cadrul unei reuniuni la vârf a Partidului Comunist Chinez, aceștia au convenit să îmbunătățească monitorizarea datelor din rețea și a inteligenței artificiale”, potrivit aceleiași surse. Trebuie să fim pregătiți să facem față celor mai grave situații neprevăzute și scenarii posibile și să fim gata să rezistăm la vânturi puternice, ape turbulente și chiar furtuni periculoase”, au declarat oficialii la finalul reuniunii, potrivit agenției de stat Xinhua.

Complexitatea și gravitatea problemelor de securitate națională cu care se confruntă țara noastră au crescut exponențial”, a subliniat președintele Xi Jinping. În aprilie, autoritățile chineze au anunțat că vor impune o inspecție de securitate” asupra instrumentelor dezvoltate în China și bazate pe inteligență artificială, precum ChatGPT.

Recomandări

CANDIDATUL COALIȚIEI
UK STĂ RĂU LA ECONOMIE
UNDE SCHIEZI?
CINE CONDUCE ROMÂNIA
CIOLACU RĂMÂNE PREMIER
CINE CONDUCE ROMÂNIA?

China aspiră să devină lider în domeniul inteligenței artificiale până în 2030

Acestea au prezentat proiecte de reglementări pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă și aplicarea standard a tehnologiei de inteligență artificială generativă”. Administrația spațiului cibernetic din China a deschis proiectul de reglementări, care este posibil să intre în vigoare în sistemul politic extrem de centralizat al Chinei, pentru comentarii publice.

Textul a fost dezvăluit într-un moment în care multe companii chineze de tehnologie, precum Baidu, Alibaba, JD.com, Netease și ByteDance (compania mamă a TikTok) au declarat în ultimele săptămâni că lucrează la propriul model de robot conversațional, sperând să se bazeze pe succesul pionierului american ChatGPT.

China a anunțat planuri ambițioase de a deveni lider mondial în domeniul inteligenței artificiale până în 2030, iar firma de consultanță McKinsey estimează că sectorul ar putea contribui cu aproximativ 600 de miliarde de dolari la PIB-ul Chinei în fiecare an de acum până atunci.

Citește și