• China plănuiește să transforme visul lui Elon Musk, Hyperloop, în realitate până în 2035.
  • China ar putea construi prima sa linie de tren hyperloop între Shanghai și Hangzhou, potrivit celor mai importante institute de proiectare feroviară din țară.
  • Construirea unei linii de trenuri Hyperloop „are o importanță strategică” pentru China, spun oamenii de știință.

China ar putea construi prima sa linie de tren hyperloop între Shanghai și Hangzhou, potrivit celor mai importante institute de proiectare feroviară din țară. China s-a arătat interesată de construirea tehnologiei feroviare de mare viteză, un nou raport privind proiectul hyperloop afirmând că acesta „are o importanță strategică” pentru țară, scrie The Independent.

Noul avans ar putea da viață ideii șefului Tesla, Elon Musk, privind un astfel de sistem de transport. Ideea unui sistem de transport care să transporte pasageri și mărfuri în capsule în interiorul unui tunel cu vid a fost propusă pentru prima dată de Musk în 2013.

Când va fi gata linia feroviară

În raportul privind proiectul, publicat săptămâna trecută în revista Railway Standard Design, oamenii de știință au efectuat o „evaluare cuprinzătoare a locurilor de construcție candidate” pentru trenul hyperloop. Aceștia au declarat că „sistemul chinezesc de conducte maglev de viteză ultra mare”, o tehnologie cunoscută în mod obișnuit sub numele de hyperloop, ar călători cu viteze de până la 1.000 km/h într-un tunel vidat. China intenționează să construiască prima linie până în 2035.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

Cercetătorii au luat în considerare mai multe linii candidate pentru hyperloop, inclusiv cele care leagă orașele chineze Beijing-Shijiazhuang, Chengdu-Chongqing și Guangzhou-Shenzhen.

O potențială linie între Beijing și Shijiazhuang ar putea conecta capitala chineză cu capitala provinciei Hebei din nordul Chinei, în timp ce o linie Guangzhou-Shenzhen ar putea conecta orașe din regiunea chineză a Deltei Râului Perlelor. Linia Chengdu-Chongqing poate servi la stimularea transportului în regiunile vestice ale națiunii.

Cercetătorii din cadrul proiectului iau în considerare mai mulți factori pentru a restrânge aria de alegere a primei linii hyperloop din China, inclusiv densitatea populației din regiuni, activitatea economică a acestora și infrastructura de transport existentă în orașele de legătură, a relatat South China Morning Post.

În timp ce transportul rutier durează în prezent aproximativ trei ore pentru a parcurge cei 175 km dintre Shanghai și Hangzhou, ar putea dura doar 15 minute pentru a parcurge această distanță cu ajutorul sistemului hyperloop planificat.

Însă, înainte ca primul tren să poată face naveta între cele două orașe, această mișcare de pionierat va avea nevoie de o mulțime de construcții de infrastructură, inclusiv pentru tuburile de joasă presiune și stațiile specializate, precum și pentru siguranță și reglementări.

Citește și