• China a organizat trei zile de exerciții militare începând cu 8 aprilie în jurul Taiwanului.
  • Pentru a menține stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, este necesar să ne opunem ferm activităților separatiste legate de independența Taiwanului”, a declarat Wang.
  • Ministerul taiwanez de Externe a declarat sâmbătă, într-o declarație, că a aprobat cu fermitate comentariile lui Baerbock.

Șeful diplomației chineze, Wang Yi, speră și crede” că Germania va sprijini reunificarea pașnică” a Chinei cu Taiwanul, a anunțat sâmbătă Ministerul chinez de Externe într-un comunicat, conform Reuters.

Wang a făcut aceste remarci în cadrul unei întâlniri cu ministrul german de externe Annalena Baerbock, care se află în vizită în China până sâmbătă, adăugând că China a susținut cândva reunificarea Germaniei. Pentru a menține stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan este necesar să ne opunem ferm activităților separatiste legate de independența Taiwanului”, a declarat Wang, adăugând că revenirea Taiwanului la China” a fost o componentă importantă a ordinii internaționale de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Vineri, Baerbock a declarat că orice încercare a Chinei de a controla Taiwanul ar fi inacceptabilă și ar avea repercusiuni grave pentru Europa. Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a reluat remarcile sale. Beijingul, care susține că Taiwanul, guvernat democratic, este o provincie chineză, nu a exclus niciodată utilizarea forței pentru a aduce insula sub controlul său. Guvernul președintelui taiwanez Tsai Ing-wen respinge poziția Chinei, afirmând că doar poporul taiwanez își poate decide viitorul.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ministerul taiwanez de Externe a declarat sâmbătă, într-o declarație, că a aprobat cu fermitate comentariile lui Baerbock: Ministerul de Externe mulțumește multor oficiali de nivel înalt din departamentele executive din diferite țări, inclusiv din Germania, pentru solidaritatea lor cu Taiwanul”, a declarat acesta.

Ministrul de educație din Germania, Bettina Stark-Watzinger, a vizitat Taiwanul luna trecută, o călătorie pe care China a denunțat-o ca fiind josnică”. China a organizat trei zile de exerciții militare începând cu 8 aprilie în jurul Taiwanului, inclusiv simulări de lovituri de precizie cu bombardiere și forțe de rachete, după ce Tsai s-a întors din Los Angeles, unde s-a întâlnit cu președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy, ceea ce a înfuriat Beijingul.

Citește și: