• Cofondatorul OceanGate, Guillermo Söhnlein, a declarat luni că nu a vorbit cu familiile celor care au murit pe submersibilul Titan.
  • În schimb, el a precizat că a călătorit în SUA pentru a lua parte la operațiunile de salvare a celor cinci oameni de la bordul submersibilului.
  • Guillermo Söhnlein a ajutat la înființarea companiei OceanGate în 2009, dar a părăsit-o în 2013.

Cofondatorul OceanGate, Guillermo Söhnlein, a declarat luni că nu a vorbit cu familiile celor care au murit pe submersibilul Titan, scrie Insider.

Într-un interviu acordat emisiunii de radio australiene „RN Breakfast”, Söhnlein, care a plecat de la OceanGate în 2013, a declarat că nu a luat legătura cu familiile victimelor, cu compania sau cu cineva care conduce ancheta.

În schimb, el a precizat că a călătorit în SUA pentru a lua parte la operațiunile de salvare a celor cinci oameni de la bordul submersibilului. Söhnlein a fondat compania în 2009, împreună cu Rush.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

El a părăsit OceanGate în ianuarie 2013 și și-a transferat responsabilitățile către Rush. El a declarat că nu a fost niciodată în Titan personal, deoarece acesta a fost devzoltat după ce a părăsit compania.

Söhnlein a mai spus că nu crede că persoanele care au murit pe submersibil se considerau „turiști”. „În primul rând, nu cred că nici măcar ei nu se considerau turiști, asta este o altă problemă, modul în care s-a vorbit despre toate în ultima săptămână sau cam așa ceva”, a spus el. „Ei făceau parte din echipaj, erau specialiști ai misiunii, au fost instruiți pentru asta”.

„Este un lucru trist că au murit făcând ceva ce îi pasiona”, a adăugat el.

Paza de Coastă americană a declarat săptămâna trecută că moartea lor a fost rezultatul unei „implozii catastrofale” a submersibilului, care, în opinia lor, s-a produs după câteva ore de la coborâre.

Nava, deținută și operată de OceanGate, se afla săptămâna trecută într-o scufundare la epava Titanicului când a făcut implozie, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord, inclusiv pe directorul general al companiei, Stockton Rush.

Citește și