• În cursa pentru alegerile prezidențiale din Rusia s-au înscris 16 candidați.
  • Putin a rămas în cursa electorală cu alți 3 contracandidați.
  • Curtea Supremă a SUA judecă recursul lui Trump, eliminat în Colorado.

Comisia Electorală din Rusia a respins candidatura lui Boris Nadejdin, principalului contracandidat al președintelui Rusiei la alegerile din martie. Motivul invocat este faptul că s-ar fi găsit semnături de susținere falsificate în lista depusă de Nadejdin, acuzaţie respinsă de acesta. Nadejdin nu se dă bătut, declarând că va face apel la Curtea Supremă a Rusiei.

Tot la Curtea Supremă, de data asta a Statelor Unite, se joacă și soarta alegerilor de peste ocean. Cea mai înaltă instanță americană începe judecarea recursului lui Donald Trump, la interdicția de a apărea pe buletinele de vot din Colorado. Decizia a fost luată pentru că fostul președinte a fost inculpat în 2023 de complot împotriva statului american, în luarea cu asalt a Capitoliului.

Toate acestea se întâmplă în timp ce președintele în exercițiu, candidatul democrat pentru prezidențialele din noiembrie, pare din ce în ce mai pierdut în amintiri. După ce, la începutul săptămânii, Joe Biden i-a încurcat pe Emmanuel Macron și Francois Mitterand, a venit rândul liderilor germani. A vorbit despre o discuție cu fostul cancelar german Helmut Kohl care ar fi avut loc la patru ani de la moartea acestuia. De fapt, discutase cu Angela Merkel.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Citește și: