• Un soldat american a trecut granița din Coreea de Sud în Coreea de Nord.
  • Casa Albă a luat legătura cu Phenianul, încearcă să afle care este starea cetățeanului american.
  • Martorii spun că soldatul ar fi trecut granița râzând, există ipoteza că a fugit pentru a evita judecata în SUA.

Un soldat american a fugit în Coreea de Nord. Bărbatul a fost eliberat dintr-o închisoare din Coreea de Sud, unde fusese arestat pentru atac și era în drum spre Statele Unite, unde îl aștepta un tribunal militar.
Casa Albă a luat legătura cu Phenianul, pentru a stabili care este starea cetățeanului american, relatează France 24.

Travis King a fugit de pe aeroportul din Seul

Travis King a fost însoțit până la vamă pe aeroportul din Seul. Înainte de îmbarcare a fugit și s-a alăturat unui grup de turiști care vizitau zona demilitarizată din Coreea de Sud și Coreea de Nord. La un moment dat a trecut granița. Departamentul de Stat, al Apărării, Națiunile Unite și Casa Albă încearcă să afle ce s-a întâmplat.

„Este un cetățean american. Este important de reținut, așa cum știm, este soldat. De asemenea, am mai spus că principala noastră preocupare în acest moment este să ne asigurăm de bunăstarea sa și să aflăm, să ajungem la fondul problemei, să aflăm exact ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat”, a declarat Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Martorii spun că Travis King râdea când a trecut granița. De aceea, jurnaliștii de la Washington presupun că a fugit ca să nu fie judecat în SUA și se întreabă de ce sunt făcute atâtea eforturi. Mai ales că gestul pare a fi fost unul inconștient.

Protocoalele armistițiului războiului coreean prevăd ca niciun membru al personalul sud-coreean sau american nu poate traversa frontiera pentru a recupera un cetățean american.

Citește și: