• Armata sud-coreeană a declarat că a detectat că Nordul trăgea mai multe rachete de croazieră în apele din largul coastei sale de vest.
  • Nu a oferit imediat mai multe detalii despre numărul de rachete trase sau despre caracteristicile lor de zbor.
  • Oficialii americani și sud-coreeni au acuzat Coreea de Nord că a furnizat Rusiei obuze de artilerie, rachete și alte provizii.

Coreea de Nord a anunțat joi că a efectuat primul test de zbor al unei noi rachete de croazieră, în timp ce își extinde capacitățile militare în fața tensiunilor din ce în ce mai adânci cu Statele Unite și vecinii, scrie AP News.

Raportul din presa de stat a venit la o zi după ce armata sud-coreeană a declarat că a detectat că Nordul trăgea mai multe rachete de croazieră în apele din largul coastei sale de vest. Nu a oferit imediat mai multe detalii despre numărul de rachete trase sau despre caracteristicile lor de zbor.

Agenția oficială de știri din Coreea de Nord a declarat că racheta Pulhwasal-3-31 este încă în faza de dezvoltare și că lansarea nu reprezintă o amenințare pentru vecini. A descris racheta ca fiind „strategică”, implicând intenția de a le înarma cu arme nucleare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Lee Sung Joon, purtătorul de cuvânt al șefilor de stat major din Coreea de Sud, a declarat că rachetele au zburat pe o distanță mai mică decât lansările anterioare de rachete de croazieră nord-coreene, ceea ce a spus că sugerează că Nordul încearcă să îmbunătățească performanța sistemelor existente. Lansările de rachete de croazieră au fost cel de-al doilea eveniment de lansare cunoscut al Coreei de Nord al anului, în urma testării primei rachete balistice cu rază intermediară cu combustibil solid a țării, pe 14 ianuarie, care a reflectat eforturile acesteia de a-și avansa gama de arme care vizează bazele militare americane. în Japonia și Guam.

Oficialii americani și sud-coreeni au acuzat Coreea de Nord că a furnizat Rusiei obuze de artilerie, rachete și alte provizii pentru războiul său din Ucraina, posibil în schimbul asistenței economice și tehnologiei militare. Kim, care a călătorit la un centru de lansare spațială rusă în septembrie pentru un summit cu Putin, a luat măsuri agresive pentru a întări legăturile cu Moscova, în timp ce încearcă să iasă din izolare și să se alăture unui front unit împotriva Washingtonului.

Citește și