• Cuba a produs 150.000 de doze din vaccinul Soberana 2
  • Vaccinul a fost produs cu ajutorul Iranului
  • Soberana 2 ar putea fi folosit din aprilie

Cubanezii au produs deja 150.000 de doze din vaccinul Soberana 2. Au lucrat cu Iranul pentru a dezvolta acest vaccin care va intra în faza a treia de testare în martie şi care ar putea fi folosit încă din aprilie.

Cei 11 milioane de locuitori ar putea fi vaccinaţi până în vară, iar cubanezii vor să facă din vaccinul lor un atu pentru relansarea economiei.

Cubanezii spun că pot produce peste 100 de milioane de doze de vaccin anul acesta. Mult mai mult decât au nevoie ca să vaccineze cei 11 milioane de locuitori ai insulei din Caraibe.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vor vinde vaccinul în exces şi, mai mult, cu o populaţie imunizată, spun că vor fi, încă din primele luni ale verii, o destinaţie de vacanţă sigură. Bonus, dacă vrei să mergi în Cuba, te poţi vaccina chiar și tu.

Destinaţiile sigure de vacanţă

În Emiratele Arabe Unite au fost vaccinaţi deja 4,7 milioane de oameni din cei aproape 10 milioane de locuitori. Ambiţia emiratelor este să fie vaccinaţi toţi adulţii eligibili anul acesta.

În Dubai, numărul cazurilor a fost de patru ori mai mare în ianuarie decât în noimebrie, din cauza turiştilor. Dar 1,5% din populaţie este testă în fiecare zi, iar mortalitatea este foarte mică.

Au apărut informații cp oameni foarte bogaţi din întreaga lume au mers în Dubai şi s-au vaccinat. Să ştii că au fost excepţii, numai rezidenţii se pot vaccina. Dar este luată în calcul şi vaccinarea, la cerere, a turiştilor.