• 40% dintre români nu ar rezista nici măcar o lună cu economiile făcute.
  • Trei sferturi dintre români se declară puțin sau deloc informați financiar.
  • Peste jumătate din populație nu poate acoperi din fonduri proprii o cheltuială urgentă de 5.000 de lei.

Banii aduc fericirea sau mai degrabă ne îndepărtează de ea? Bărbații asociază bogăția cu mașina, iar femeile, cu ideea de putere, asta arată un studiu BrandBerry. În schimb, economiile ne dau dureri de cap.

Cum ne poziționăm față de bani, a explicat Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale la ASE, pentru Aleph News: „Femeia modernă, cea între 20 și 45 de ani, care este considerată un agent economic extrem de vivace, pune de foarte mare prioritate independența financiară. Nu că n-ar pune-o nici bărbatul, dar el își definește independența financiară mai ales legat de calitatea de antreprenoriat”.

Peste jumătate din populație nu poate acoperi din fonduri proprii o cheltuială urgentă de 5.000 de lei, iar 40% nu ar rezista nici măcar o lună cu economiile făcute.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

„În primul rând, ca să faci economii trebuie să ai câștiguri suficiente încât să îți rămână ceva la final de lună pe care să îl pui deoparte și pe care să te bazezi un fel de buffer pentru vremuri grele. Acum, odată cu creșterea economică, cu creșterea prosperității, și românii, mulți dintre ei, au astfel de disponibilități”, a explicat sociologul Adrian Hatos, pentru Aleph News.

Citește și