• În ultimele zile de mandat, Donald Trump a impus sancțiuni care vizau proprietarul unui restaurant din Verona
  • În 2019, administrația Trump a sancționat compania petrolieră de stat venezueleană Petroleos de Venezuela
  • În ianuarie 2021 departamentul de Trezorerie al fostului președinte american a aplicat însă sancțiunile împotriva unei alte companii

În ultimele zile de mandat, Donald Trump a impus sancțiuni care vizau proprietarul unui restaurant din Verona, Italia, relatează Reuters. Administrația Trump a inclus numele lui Alessandro Bazzoni pe o listă neagră ca parte a unei represiuni față de Venezuela. Departamentul de Trezorerie al fostului președinte american a aplicat însă sancțiunile împotriva unei alte companii.

„A fost o greșeală”, a transmis Alessandro Bazzoni pentru Reuters prin-trun apel telefonic de la restaurantul său din Verona.

Miercuri, Trezoreria și și-a recunoscut greșeala și a modificat datele, eliminând sancțiunile de la AMG S.A.S. Di Alessandro Bazzoni & C., precum și sancțiunile pentru ceea ce pare a fi o companie de design grafic în Porto Torres, Italia.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Un oficial al Trezoreriei a declarat că departamentul și-a dat seama că aceste companii sunt deținute de persoane fizice diferite față de persoana pe care credeau că au inclus-o pe lista neagră în ianuarie.

În 2019, administrația Trump a sancționat compania petrolieră de stat Petroleos de Venezuela, pentru a forța demisia președintelui Nicolas Maduro, pe care îl acuză de corupție, încălcări ale drepturilor omului și falsificarea alegerilor din 2018.

În ultima zi în funcție, Trump a introdus sancțiuni unui alt Alessandro Bazzoni pentru motivul că ar fi avut legături cu o rețea care încerca să se sustragă de la sancțiunile impuse sectorului petrolier din Venezuela.

Trezoreria a aplicat, de asemenea, sancțiuni asupra companiilor despre care a spus că sunt legate de numele lui Bazzoni, inclusiv AMG S.A.S. Di Alessandro Bazzoni & C., cu aceeași adresă ca și restaurantul și pizzeria Dolce Gusto din Verona. Datele arată că Bazzoni din Verona deține ambele companii.

„Au rezolvat problema. Nu ar trebui să mai fiu implicat”, a spus Bazzoni. „A fost o greșeală. Din fericire, totul s-a rezolvat în câteva luni.”

„La finalul mandatului, administrația Trump adopta foarte multe ,ăsuri, foarte repede în ceea ce privește Venezuela, Iranul și China”, a spus Tim O’Toole, specialist în sancțiuni la firma de avocatură Miller & Chevalier. „Când te miști atât de repede, ai tendința de a greși”, a adăugat el.