• Donald Trump s-a predat în cazul alegerilor din Georgia 2020.
  • Este a patra oară în acest an când fostul președinte se confruntă cu acuzații penale.
  • Trump a postat pe X, pentru prima data din 2021, o poza cu mugshot-ul său.

UPDATE

Fostul lider republican s-a predat noaptea trecuta la tribunalului din Fulton, în cazul de subminare a alegerilor din Georgia 2020. Însă a fost eliberat după o audiere de mai puțin de jumătate de oră. Trump și-a cumpărat libertatea cu 200.000 de dolari si a ieșit pe cauțiune.

UPDATE

Potrivit CNN, Mugshot-ul lui Donald Trump a fost făcut public.

UPDATE

Biroul șerifului din comitatul Fulton a confirmat pentru NBC News că în această seară a fost anunțată o amenințare cu bombă la adresa tribunalului din Fulton .

UPDATE

„Este o zi foarte tristă pentru America”, spune Trump după ce a ieșit din închisoarea din Georgia.

„Atunci când ai o libertate atât de mare de a contesta, trebuie să fii capabil să o faci, altfel vei avea parte de alegeri nedrepte”, spune el.

„Ce s-a intamplat aici este o parodie a justiției. Noi nu am greșit cu nimic. Eu nu am greșit cu nimic și toată lumea știe că nu am avut niciodată un asemenea sprijin”, adaugă el.

„Avem tot dreptul să contestăm o alegere pe care o considerăm nedreaptă”, a mai spus Trump înainte de a le mulțumi oamenilor pentru că au venit și de a se urca în avionul său Trump Force One

UPDATE

Fostul președinte Donald Trump a fost eliberat pe cauțiune, potrivit înregistrărilor din închisoare

UPDATE

Donald Trump ajunge la închisoarea din comitatul Fulton.

UPDATE

Trump aterizează în Atlanta

UPDATE

Fostul președinte Donald Trump a acoperit costul cauțiunii sale de 200.000 de dolari. A dat 10% pentru aceasta și a lucrat cu o companie locală de cauțiuni din Atlanta, Foster Bail Bonds LLC, au declarat surse pentru CNN.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Trump vrea să se predea joi în cazul de subminare a alegerilor din Georgia 2020. Donald Trump intră în istorie nu doar ca fiind primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale, dar va fi și primul fost președinte american care va avea un mugshot.

Trump, în vârstă de 77 de ani, e primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale, deși cele patru dosare depuse împotriva sa nu i-au încetinit avansul în cursa pentru nominalizarea republicană în alegerile de anul viitor.

Fostul președinte a plecat din Bedminster, New Jersey, spre Atlanta.

Este a patra oară în acest an că fostul președinte se confruntă cu acuzații penale.

Alți 18 inculpați s-au predat deja. potrivit CNN, Procesul lui Trump se va termina rapid, ținând cont că fostul președinte și avocații săi au negociat deja acordul său de garanție.

Trump a fost de acord cu o cauțiune de 200.000 de dolari și alte condiții de eliberare, inclusiv să nu folosească rețelele sociale pentru a-i viza pe co-inculpați și pe martorii cazului.

Procurorul districtual al comitatului Fulton, Fani Willis, care a introdus săptămâna trecută dosarul extins de racket în urma unei anchete de ani de zile, a cerut ca Trump și ceilalți 18 inculpați să fie trimiși în judecată luna viitoare. Inculpații au până vineri la prânz pentru a se preda.

Citește și: