• Mandatul privind măștile a atras, de asemenea, critici uneori.
  • În iulie 2020, în timpul vârfului verii umede și sufocante din Hong Kong, guvernul a extins mandatul pentru a solicita măști chiar și atunci când se face mișcare în aer liber.
  • Acesta a revenit asupra deciziei doar câteva săptămâni mai târziu, pe fondul protestelor publice.

Autorităţile din Hong Kong au decis să renunţe la amenda de 1.000 de dolari pentru lipsa măştii de protecţie la aproape trei ani de la instituirea pedepsei. Măsura se aplică începând de miercuri.

Regula care impune acoperirea feţei cu o mască de protecţie este anulată la aproape trei ani după ce a fost adoptată pentru a preveni răspândirea virusului SARS CoV 2.

Regula era însoţită de mai multe sancţiuni care puteau ajunge la 1.000 de dolari. Aceasta a impus acoperirea feţei în toate spaţiile publice. Măsura a intrat în vigoare pentru transportul public la 15 iulie 2020 şi a fost extinsă două săptămâni mai târziu pentru a include zonele interioare şi exterioare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Liderul oraşului, John Lee, a anunţat marţi că regula nu se va mai aplica de miercuri, la 959 de zile de când a fost impusă în transportul public.

„Acum revenim la normalitate”, a spus Lee într-o conferinţă de presă, potrivit CNN.

Treptat, Hong Kong a eliminat restricţiile impuse în timpul pandemiei, masca fiind ultima măsură din acest pachet. Cu toate acestea, autorităţile recomandă în continuare purtarea măştilor în mediile cu „risc ridicat”, cum ar fi căminele de bătrâni şi spitalele.

Mandatul privind măștile a atras, de asemenea, critici uneori; în iulie 2020, în timpul vârfului verii umede și sufocante din Hong Kong, guvernul a extins mandatul pentru a solicita măști chiar și atunci când se face mișcare în aer liber. Acesta a revenit asupra deciziei doar câteva săptămâni mai târziu, pe fondul protestelor publice, recunoscând că oamenii „s-au ferit să facă exerciții fizice” din cauza regulii.