• Economia Europeană se prăbușește, ca urmare a războiului din Ucraina.
  • Germania, cea mai mare economie a Europei, se îndreaptă către recesiune.
  • Războiul din Ucraina nu face altceva, decât să agraveze.

Economia Europeană se prăbușește, ca urmare a războiului din Ucraina. Economia Germaniei reprezintă cam o treime din PIB-ul zonei euro. În Germania, rata inflației a ajuns la 7,6%, în luna martie, cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani.

Germania, cea mai mare economie a Europei, se îndreaptă către recesiune. Cancelarul Olaf Scholz spune că perspectivele de creștere sunt tot mai sumbre, pe fondul războiului din Ucraina. Însă, vești similare vin și din alte țări.

Lucian Rotar are un business în domeniul distribuției de vinuri în Franța și simte deja primele efecte. ,,Costurile au crescut, mai ales la furnizori, la materia primă și la transporturi. Este un program guvernamental pentru societățile care sunt afectate de relația cu Rusia și de criza generată de războiul cu Rusia. Există niște subvenții pentru aceste societăți„.

Afectați sunt și antreprenorii din Austria. Mihail conduce o firmă din domeniul turismului. El spune că ,,procentul de 6,8% la care a ajuns inflația are consecințe pe termen lung”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mihail Bobicel, manager la Romania Touristik, spune că ,,perspectiva de dezvoltare economică a Austriei a fost scăzută de la 3,9% la 2,3%, pentru acest an, dar totul este, deocamdată, foarte neclar și depinde de cât va dura actualul război în Ucraina, precum și de evoluția COVID în perspectiva toamnei 2022„.

Alin Andrieș, profesor de Finanțe la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași consideră că avem două crize suprapuse: cea sanitară și cea energetică. Iar războiul din Ucraina nu face altceva, decât să agraveze.

Economie Europei a avut de suferit grav și din cauza pandemiei de coroanvirus. Germania s-a confruntat cu valuri de infectări și diverse forme de carantină, iar economia țării s-a contractat cu aproape 5%, potrivit unor date de Fonul Monetar Internațional.