„Am terminat acea analiză şi sunt lucruri interesante pe care românii ar trebui să le ştie şi o să le prezint. Am descoperit sporuri despre care nu ştiam că există, am descoperit situaţii în care legislaţia în vigoare nu este respectată în ceea ce priveşte suma sporurilor”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta a dat exemplul sporurilor pentru condiţii vătămătoare, care sunt acordate în unele instituţii.

„Sunt sporurile despre care toată lumea vorbeşte: pentru condiţii vătămătoare, care de fapt înseamnă lucruri pe care noi astăzi le facem de zi cu zi. Să scrii la un calculator nu mai este o condiţie vătămătoare, este un spor în anumite instituţii. Vor dispărea aceste sporuri, este un proiect, anul acesta vom începe cu o limitare şi anul viitor vom reaşeza lucrurile”, a afirmat şeful Guvernului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Acesta susţine că sporurile sunt „date după ureche”, „din pixul managerului”.

„Vom veni zilele următoare public, voi prezenta modificările care vor apărea, dar aşa cum am spus urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an şi acolo vom corecta. Şi cea mai importantă modificare este să faci legătura între performanţă şi venit. Acest lucru nu există astăzi în legea salarizării. Sporurile sunt date după ureche, salariile la fel în mod aleatoriu. Vom întroduce criterii de performanţă şi veţi vedea că se poate face acest lucru şi putem să legăm şi sporturi de criterii de persoamanţă. (…) Sporurile sunt bune, sunt o motivaţie, dar doar atunci când sunt legate de perfomanţă, nu când stau doar în pixul managerului”, a adăugat premierul.