• Contactul cu micul submersibil, unicat în lume, s-a pierdut după aproximativ o oră şi 45 de minute de la plecare.
  • La bord sunt cinci persoane, între care un miliardar britanic, iar rezervele de oxigen ajung pentru 96 de ore.
  • Submersibilul Titanic este o ambarcaţiune mică, proiectată pentru a ţine doar cinci persoane timp de o zi – două ore coborâre, câteva ore de explorare a navei eşuate şi două ore înapoi la suprafaţă.

Cursă contracronometru pentru a găsi submarinul turistic dispărut duminică în timp ce se scufunda spre epava Titanicului. Contactul cu micul submersibil, unicat în lume, s-a pierdut după aproximativ o oră şi 45 de minute de la plecare. La bord sunt cinci persoane, între care un miliardar britanic, iar rezervele de oxigen ajung pentru 96 de ore, scrie BBC.

Submersibilul Titanic este o ambarcaţiune mică, proiectată pentru a ţine doar cinci persoane timp de o zi – două ore coborâre, câteva ore de explorare a navei eşuate şi două ore înapoi la suprafaţă.

Anul trecut, fondatorul operatorului turistic OceanGate Expeditions a arătat unei echipe CBS interiorul acestui submersibil folosit pentru a vizita epava Titanicului. E vorba de o cameră mică, cu un spaţiu cât un monovolum.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Nu există scaune sau canapele, iar pasagerii trebuie să stea cu picioarele încrucişate pe podea, asta după ce s-au descălţat înainte de a intra. Are o singură toaletă mică în partea din faţă a navei.

Citește și

Un miliardar britanic și un explorator francez, printre cei cinci aflați la bordul submersibilului dispărut în apropierea epavei Titanicului

VIDEO. Șeful serviciilor de informații militare ucrainene răspunde zvonurilor despre moartea sa: „În Ucraina se creează un detașament special de comandanți nemuritori”

Preliminarii EURO 2024. Elveția – România, meciul care va decide liderul verii în Grupa I de calificare