• Rusia a intensificat campania de dezinformare pentru a submina sprijinul Occidentului pentru Ucraina.
  • Principalele teme ale Kremlinului sunt: ineficiența sancțiunilor, rusofobia, ideologia nazistă a Ucrainei.
  • O altă temă a propagandei Rusiei este legată de efectele refugiaților ucraineni.

Franța a descoperit o amplă campanie de dezinformare rusă pentru a submina sprijinul occidental pentru Ucraina, a anunțat astăzi agenția franceză responsabilă cu detectarea interferențelor străine online. Este vorba de implicarea ambasadelor și centrelor culturale pentru a împiedica dezbaterile libere, a ataca principalele surse de informație occidentale și a crea platforme în limba franceză unde să fie difuzate mesajele Kremlinului, relatează Politico .

Conform raportului Agenției Viginum, mesajele Rusiei pătrund în Occident și după blocarea principalelor canale precum russia Todey sau Sputnik. Acest lucru devine posibil pe rețelele de socializare, unde sunt o mulțime de troli, prin crearea de noi platforme, inclusiv în limba franceză, dar și din cauza persoanelor publice care transmit mai departe mesajele Moscovei.

Principalele teme ale Kremlinului în Franța ineficiența sancțiunilor, ruso-fobia, ideologia nazistă a Ucrainei. O altă temă care vrea să fie implementată în spațiul public francez reprezintă efectele negative asupra societății ale refugiaților ucraineni. Însă, toate aceste teme nu au un efect mare pe termen scurt, dar pe termen lung, ele pot contribui la schimbarea unei percepții.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și: