• George Simion, co-președintele AUR, a comis o gafă la tribuna Parlamentului.
  • Politicianul a atribuit în mod eronat mai multe versuri poetului Mihai Eminescu.
  • Liderul AUR a recitat versurile unui poem scris, de fapt, de un poet băcăuan obscur pe nume Marian Bamboi.

George Simion, liderul partidului AUR, l-a confundat miercuri în plenul Parlamentului pe poetul național Mihai Eminescu cu un obscur poet băcăuan pe nume Marian Bamboi.

În discursul pe care l-a susținut, miercuri, de la tribuna Parlamentului, după ce premierul Florin Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Simion a citat câteva presupuse versuri pe care i le-a atribuit lui Mihai Eminescu, dar care sunt semnate, de fapt, de Marian Bamboi, potrivit G4Media.

„Noi azi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat. Eu eram copil, eram mic în anii `90 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești. Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine: De ani și ani cădeți în hău/ Nimic nu vă mai merge./ Rușine să vă fie-n veac, Că v-ați trădat străbunii/ De parcă n-ați fi pui de dac,/ Ci rude-ați fi cu hunii”, a spus liderul AUR.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Însă, aceste versuri au fost scrise de poetul băcăuan, iar poezia se numește „Eminescu răsucindu-se în mormânt”, având ca sursă „Luceafărul”.