• Hunter Schafer s-a numărat printre protestatarii împotriva războiului arestați la sediul NBC din Manhattan.
  • Protestul a avut loc în timpul apariției președintelui Joe Biden la emisiunea „Late Night with Seth Myers”.
  • „Îi lăudăm angajamentul față de libertatea palestinienilor și față de un viitor de dreptate pentru toată lumea”.

Starul din Euphoria, Hunter Schafer, s-a numărat printre zecile de protestatari împotriva războiului arestați la sediul NBC din Manhattan în timpul apariției președintelui Joe Biden la emisiunea „Late Night with Seth Myers” la începutul acestei săptămâni, scrie AP News.

Starul din Euphoria, în vârstă de 25 de ani, a făcut parte dintr-un grup de peste 100 de manifestanți care au umplut holul de la 30 Rockefeller Plaza pentru a cere încetarea focului în războiul dintre Israel și Hamas, a declarat grupul Jewish Voice for Peace.

Schafer și alți protestatari purtau tricouri negre pe care scria „Încetați focul acum” și „Nu în numele nostru”, în timp ce scandau „Lăsați Gaza să trăiască” și alte sloganuri, în timp ce coloana de mașini a lui Biden a intrat în zonă, potrivit videoclipurilor și fotografiilor de la eveniment.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Schafer, care, la fel ca mulți dintre protestatari, purta o mască de protecție, este văzută la un moment dat așezată pe podea, în timp ce alții țin în picioare un banner în spatele ei pe care scrie „Evreii către Biden: Nu mai înarmați genocidul”.

Reprezentanții lui Schafer nu au răspuns miercuri la mesajele prin care se solicitau comentarii și au declarat că trebuie să ajungă în instanță luna viitoare.

„Îi lăudăm angajamentul față de libertatea palestinienilor și față de un viitor de dreptate pentru toată lumea”, a declarat Sonya Meyerson-Knox, de la Jewish Voice for Peace, într-o declarație trimisă prin e-mail.

Departamentul de poliție din New York a declarat miercuri că 30 de persoane au fost reținute și au primit citații pentru încălcarea proprietății în urma demonstrației care a durat o oră și jumătate. Biden, între timp, a declarat luni că este optimist că se va ajunge la o încetare a focului în zilele următoare.

„Consilierul meu pe probleme de securitate națională îmi spune că suntem aproape. Sper că până lunea viitoare vom avea o încetare a focului”, a declarat Biden.

Citește și