• În Eforie Nord mai mulți turiști s-au bătut cu salvamarii.
  • În Mamaia, 4 oameni au murit înecați.
  • 365.800 de persoane s-au întors în România după mini-vacanță.

S-au încins spiritele pe litoral. Ieri pe plaja din Eforie Nord, mai mulți turiști s-au bătut cu salvamarii pentru că nu i-au lăsat să intre în apă din cauza că era risc de înec. Totul a început de la un turist care a aruncat o piatră într-un salvamar care era pe skijet. La încăierare s-au alăturat și alți turiști de pe plajă, dar și colegii salvamarului.

Toate astea după ce luni, 4 persoane s-au înecat în Mamaia pentru că au încercat să salveze doi copii care aveau colaci de înot și au fost duși de curenți în larg. Din cauza părinților neglijenți, cei doi copii s-au aventurat în apă deși era arborat steagul galben.

În Costinești, a avut loc o altă altercație. Doi băieți au fost bătuți de șase bărbați. Bărbații au avut comportament agresiv și în fața polițiștilor și a jandarmilor care au fost chemați să intervină. Cei șase bărbați au fost imobilizați într-un final.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Evenimente neplăcute au loc și în Ungaria, dar cu un protagonist tot român. Un șofer român de 26 de ani care transporta 12 emigranți sirieni s-a aruncat din mers de la volanul mașinii, în timp ce era urmărit de poliția maghiară. Românul a apucat să alerge câțiva zeci de metri până să fie prins de poliție, iar în acest timp pasagerii din mașina care mergea fără șofer au reușit să oprească vehiculul.

Și odată cu terminarea minivacanței, peste 365.000 de persoane s-au întors în România. Poliția de Frontieră a declarat că aproape 90.000 de mașini au aștept la graniță ca să intre înapoi în țară.

Marius Lulea, prim-vicepreşedinte AUR, spune că violența este mult mai vizibilă și crede că nu există un fenomen accelerat.

„Vin copiii din urmă și văd că acest comportament nu este sancționat și reprezintă o normalitate, observăm lipsa de respect față de autoritate″, a spus Marius Lulea, la ȘTIU, pe Aleph News.

„Persoanele interesate de educația lor pot să-și culeagă mai ușor informația. Pe de altă parte, persoane care nu sunt pregătite pentru acest flux de informații nu pot să selecteze ce anume este util sau nu. Educația, care în mod normal se făcea prin televiziune, prin școală, începe să aibă un impact mult mai scăzut. Oricine își educă acum copii″, a mai spus acesta.

Citește și: