• Klaus Iohannis: Nu a existat nicio dronă care a ajuns în România
  • Oleg Nikolenko a declarat că una dintre dronele folosite de ruși în atacul asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail ar fi căzut pe teritoriul României.
  • Iohannis spune că România are control total asupra spațiului său național, dar că este îngrijorat de atacurile de la graniță.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cincu, că „nu a existat nicio piesă, nicio dronă și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România”. Iohannis spune că România are control total asupra spațiului său național, dar că este îngrijorat de atacurile care au loc la o distanță foarte mică de granița românească. A menționat că au avut loc atacuri chiar la 800 de metri de granița României.

Șeful statului asigură că nu a existat nicio amenințare concretă pe teritoriul României, dar că sunt în alertă din cauza proximității acestor atacuri de granița țării.

Spune că a vorbit cu ministrul Apărării despre la astfel de atacuri și a subliniat că România se bucură de garanții de securitate puternice în cadrul NATO.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Totuși, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, a declarat că una dintre dronele folosite de ruși în atacul asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail ar fi căzut pe teritoriul României. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a infirmat informațiile despre dronele rusești căzute pe teritoriul românesc și a subliniat că aceste atacuri nu au fost amenințări directe pentru România.

Rusia a atacat în urmă cu două nopți, pentru a treia oară portul Izmail, de la granița cu România.

Dmitro Kuleba, șeful diplomației de la Kiev, spune că dovezi fotografice în acest sens și a sugerat că România ar putea ezita să recunoască acest lucru pentru a evita o escaladare a situației.

Citește și