• Tensiunile din Orientul Mijlociu cresc.
  • Președintele Iranului amenință că la cel mai mic deranj din partea Israelului, acesta va ataca orașele Tel Aviv și Haifa.
  • SUA ar trebui și ea să părăsească zona, conform spuselor liderului iranian.

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, a amenințat că va distruge orașele Tel Aviv și Haifa la cea mai mică provocare, într-un discurs pe care l-a ținut în timpul paradei de Ziua Armatei Naționale a țării. Evenimentul a coincis, de asemenea, cu ziua de comemorare a Holocaustului din Israel.

„La cea mai mică greșeală împotriva țării noastre se va răspunde cu o reacție dură și va fi însoțită de distrugerea Haifa și Tel Aviv”, a declarat Raisi, scrie The Jerusalem Post.

„Dușmanii Revoluției Islamice, în special regimul sionist, au primit mesajul puterii forțelor armate ale Republicii Islamice Iran”, a explicat el.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

„SUA trebuie să elibereze Orientul Mijlociu”

Raisi a cerut, de asemenea, ca forțele armate ale Statelor Unite să plece din Orientul Mijlociu, declarând: „Forțele extraregionale, în special cele americane, ar trebui să părăsească regiunea cât mai curând posibil, deoarece amenință securitatea regiunii și nu au asigurat și nu vor asigura securitatea națiunilor din regiune”. El a subliniat că forțele Republicii Islamice au fost cele care au asigurat stabilitatea în regiune.

El a vorbit pe fondul creșterii tensiunilor dintre Israel și Republica Islamică, în condițiile în care IDF a lovit ținte cu sediul în Iran, iar Teheranul este considerat a fi în spatele tirurilor de rachete împotriva graniței de sud și de nord a Israelului, de la începutul acestei luni.

Într-o mișcare neobișnuită, cabinetul de securitate al Israelului s-a reunit de Ziua de comemorare a Holocaustului și, potrivit KAN, a discutat despre amenințările împotriva Israelului dinspre nord.

Citește și