• Israelul a început să inunde tunelurile Hamas din Fâșia Gaza.
  • SUA au bombardat o stație de lansare a dronelor din Yemen.
  • România va participa la o misiune europeană în Marea Roșie

Benjamin Netanyahu spune că nu va face cu orice preț un acord pentru eliberarea celor peste 100 de ostatici pe care Hamas îi ține în Gaza. Discuțiile pentru un eventual schimb de ostatici contra prizonieri palestinieni continuă în Egipt. Israelul continuă să bombardeze Gaza, unde au început inundarea tunelurilor și o serie de demolări controlate.

În Marea Roșie rebelii houthi bombardează in continuare, iar SUA a lovit o stație de control al dronelor din Yemen a rebelilor. Și Europa s-ar putea implica. Borrell, șeful diplomației europene, spune că țările UE vor avea o misiune comună în Marea Roșie. „Suntem doar în prima fază de discuții, deci este prematur să vă spun cum și dacă România va participa. Dacă va exista o misiune europeană comună, cert vom participa,” declară Klaus Iohannis.

80% din comerțul mondial se desfășoară pe apă, iar atacurile rebelilor au dus la devierea traficului navelor de marfă din Asia către Europa. Ministrul Apărării din Italia spune că economia țării este destabilizată, iar prelungirea situației va duce la pierderi importante ale porturilor italiene de la Marea Mediterană.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Citește și: