Președintele american Joe Biden a cerut, miercuri, oficialilor serviciilor de informații americane să „dubleze” eforturile lor de a investiga originile pandemiei COVID-19.

Administrația Joe Biden face presiuni asupra Chinei pentru a primi un răspuns concret în ceea ce privește debutul pandemiei COVID-19.

Republicanii, inclusiv fostul președinte Donald Trump, au promovat teoria că virusul a apărut accindental într-un laborator, și nu în ​​mod natural, prin contactul uman cu un animal infectat, potrivit AP.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Beijingul, sub presiune

Joe Biden a afirmat că informațiile se învârt în jurul celor două ipoteze, însă președintele SUA nu crede că există suficiente informații pentru a evalua doar una dintre cele două teorii. Biden a dezvăluit că două dintre cele 18 agenții de informații cred în legătura dintre animale și doar „una se înclină mai mult spre” teoria laboratorului.

Biden a îndrumat laboratoarele naționale din SUA să asiste la anchetă și a cerut Chinei să coopereze cu privire la originile pandemiei.

„Statele Unite vor continua să colaboreze cu parteneri din aceeași perspectivă din întreaga lume pentru a presa China să participe la o anchetă internațională completă, transparentă, bazată pe dovezi și să ofere acces la toate datele și dovezile relevante”, a transmis Biden.

Casa Albă vrea o nouă anchetă din partea OMS

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat, marți, că Washingtonul susține o nouă investigație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în China, dar a adăugat că „ar necesita ca Beijingul să permită accesul necesar pentru a determina originile virusului SARS-CoV-2”.

Însă, Joe Biden a spus că un răspuns concret ar putea să nu fie dezvăluit vreodată, din cauza refuzului guvernului chinez de a coopera în ceea ce privește investigațiile internaționale.