• Biden l-a acuzat pe rivalul său republican că îi împiedică eforturile de a lua măsuri drastice împotriva trecerilor.
  • Republicanii din Camera Reprezentanților au blocat reformele bipartizane la frontieră.
  • Peste 6,3 milioane de imigranți au fost reținuți când au trecut ilegal în SUA.

Președintele Joe Biden și Donald Trump au făcut vizite concurente la granița americană din Texas, fiecare încercând să sublinieze că pot aborda problema imigrației ilegale. Această problemă este una dintre cele mai polarizante din politica americană și va fi în centrul alegerilor prezidențiale din acest an, scrie BBC.

Competiția din noiembrie se pare că va fi o nouă confruntare între cei doi bărbați. Biden l-a acuzat pe rivalul său republican – care a vorbit despre situația foarte periculoasă” de la frontieră – că îi împiedică eforturile de a lua măsuri drastice împotriva trecerilor.

Republicanii din Camera Reprezentanților au blocat reformele bipartizane la frontieră, în ceea ce democrații spun că este un efort pus la cale de Trump pentru a le refuza o victorie înainte de alegeri.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

În Texas, Trump a declarat că se va ocupa” de problema imigrației ilegale dacă va fi reales. El a promis anterior deportări în masă dacă va câștiga din nou puterea.

Această problemă este un subiect intens abordat, deoarece peste 6,3 milioane de imigranți au fost reținuți când au trecut ilegal în SUA în timpul mandatului dlui Biden – un număr mai mare decât în timpul președințiilor anterioare.

Cu toate acestea, experții spun că motivele acestei creșteri sunt complexe – unii factori fiind dinaintea guvernului său și nefiind sub controlul american. În discursul său, Trump a spus că mii” de migranți din Orientul Mijlociu și Africa trec ilegal dinspre Mexic. De fapt, majoritatea celor prinși făcând acest lucru sunt din America Latină.

El a atacat, de asemenea, ceea ce a numit recent crima migranților Biden”, deși nu există date naționale care să ofere dovezi ale unor valuri de infracțiuni provocate de migranți în orașele americane. Susținători și protestatari deopotrivă s-au adunat în timpul vizitei lui Trump la Eagle Pass, un oraș condus de democrați, unde republicanii fac progrese politice prin atacarea modului în care Biden a gestionat frontiera.

Între timp, Biden – care a glumit că nu și-a dat seama că bunul său prieten”, Trump, urma să viziteze Texasul în aceeași zi – s-a dus să se întâlnească cu oficialii de frontieră din Brownsville.

Luând cuvântul după Trump, el a subliniat urgența acțiunii și necesitatea de a dispune de mai multe resurse pentru a supraveghea frontiera. Proiectul de lege bipartizan de reformă a frontierei a fost deraiat de politici partizane de rang”, a spus el.

El a lansat un apel direct către rivalul său să mi se alăture” pe această temă. Președintele s-a deplasat în Texas împreună cu secretarul de stat pentru afaceri interne Alejandro Mayorkas, care a devenit ținta furiei republicanilor pe tema imigrației ilegale.

Citește și