• Judecătorul Juan Merchan, juristul care se ocupă de cazul penal al fostului președinte Donald Trump în Manhattan, a donat 35 de dolari pentru cauze democrate în 2020.
  • Stop Republicans este o filială a Progressive Turnout Project și se descrie ca fiind „un efort finanțat de la bază, dedicat rezistenței față de Partidul Republican și față de moștenirea radicală de dreapta a lui Donald Trump”.
  • Înregistrările Comisiei Electorale Federale arată că Merchan a făcut trei donații de mici sume de bani în decurs de două zile în iulie 2020 prin ActBlue.

Judecătorul Juan Merchan, juristul care se ocupă de cazul penal al fostului președinte Donald Trump în Manhattan, a donat 35 de dolari pentru cauze democrate în 2020, dintre care 15 dolari pentru campania președintelui Biden și 10 dolari pentru un grup dedicat „rezistenței … moștenirii radicale de dreapta a lui Donald Trump”, scrie New York Post.

Înregistrările Comisiei Electorale Federale arată că Merchan a făcut trei donații de mici sume de bani în decurs de două zile în iulie 2020 prin ActBlue, platforma de strângere de fonduri online preferată de Partidul Democrat.

Judecătorul veteran a contribuit cu 15 dolari destinați campaniei „Biden for President” pe 26 iulie 2020, iar apoi, în ziua următoare, a făcut contribuții de 10 dolari pentru Progressive Turnout Project și Stop Republicans. Stop Republicans este o filială a Progressive Turnout Project și se descrie ca fiind „un efort finanțat de la bază, dedicat rezistenței față de Partidul Republican și față de moștenirea radicală de dreapta a lui Donald Trump”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Înregistrările FEC arată că Merchan și-a enumerat ocupația ca fiind „judecător” pe formularul de donație, iar angajatorul său ca fiind Biroul de Administrare a Curții din statul New York.


Trump, în vârstă de 76 de ani, s-a pronunțat împotriva lui Merchan încă de la punerea sa sub acuzare, spunând că este „judecător care îl urăște pe Trump”. „Judecătorul desemnat pentru cazul meu de vânătoare de vrăjitoare, un caz care nu a mai fost niciodată acuzat, mă URA. Numele lui este Juan Manuel Marchan, a fost ales cu mâna lui Bragg & procurorii”, a scris Trump pe Truth Social săptămâna trecută, scriind greșit numele lui Merchan. Trump a adăugat că Merchan „este aceeași persoană care l-a dirijat pe fostul meu director financiar, Allen Weisselberg, în vârstă de 75 de ani, pentru a accepta un acord de pledoarie (Pledează vinovat, chiar dacă nu ești, 90 de zile, luptă cu noi în instanță, 10 ani (pe viață!) de închisoare”.

Citește și: