• Vizita lui Kim Jong-Un în Rusia reprezintă un afront la adresa Chinei, scrie The Telegraph într-un comentariu.
  • Vladimir Putin i-a dăruit lui Kim o mănuşă dintr-un costum spaţial care a ajuns de mai multe ori în spaţiu.
  • „Contactele ruso-coreene au fost foarte, foarte constructive”, a transmis joi Dmitri Peskov.

China ar fi vrut să vadă Coreea de Nord ca pe „un frate mai mic, obedient față de Beijing”, având în vedere ajutorul pe care China l-a acordat lui Kim Jong Un în timpul pandemiei. China este deranjată de faptul că Kim Jong Un are ambiții mari pe plan internațional. Acesta vrea să devină un jucător mai important pe plan extern odată cu lansarea de test a rachetelor pe care le face de câțiva ani.

Pe de altă parte, Kim Jong-Un s-a întâlnit cu Vladimir Putin. China este extrem de deranjată de acest lucru, deoarece Xi ar dori ca războiul din Ucraina să se termine cât mai repede.

Dacă cele două țări vor încheia un acord de import de arme, acest lucru va ajuta Coreea de Nord să primească fonduri substanțiale pentru a își menține regimul și pe de altă parte să devină încă o dată un actor important pe piața internațională de politică.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Kim Jong Un și Putin și-au făcut și cadouri. Președintele rus i-a înmânat lui Kim o mănușă fabricată dintr-un material al unui costum spațial folosit de mai multe ori în spațiu, cât și o pușcă de foarte bună calitate de producție rusă.

Citește și: