• O fotografie a unui arc de plasmă uriaș de lângă Galaxia Andromeda a câștigat prestigiosul Premiu de Fotografie Astronomică de anul acesta.
  • Oamenii de știință investighează acum norul gigant de gaz nou descoperit.
  • Observatorul Regal Greenwich din Londra a acordat și alte două premii pentru băieți de 14 ani din China.

O fotografie a unui arc de plasmă uriaș de lângă Galaxia Andromeda a câștigat prestigiosul Premiu de Fotografie Astronomică de anul acesta. O echipă de astronomi amatori, condusă de Marcel Drechsler, Xavier Strottner și Yann Sainty, a surprins descoperirea surprinzătoare, scrie BBC.

Oamenii de știință investighează acum norul gigant de gaz nou descoperit. Ar putea fi cea mai mare astfel de structură din mediul apropiat din Univers. Membru al juriului și astrofotograful László Francsics a spus că imaginea este pe cât de spectaculoasă, pe atât de valoroasă.

„Nu numai că prezintă Andromeda într-un mod nou, dar ridică și calitatea astrofotografiei la un nivel superior”, a spus el.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Observatorul Regal Greenwich din Londra, care organizează concursul Fotograful Anului în Astronomie, a acordat și alte două premii pentru băieți de 14 ani din China. Runwei Xu și Binyu Wang au colaborat pentru a surprinde o imagine a Nebuloasei IC 2944, care este situată în constelația Centaurus, la 6.000 de ani lumină distanță de Pământ.

Încorporat în gazul strălucitor al nebuloasei este clusterul de stele Collinder 249. Yuri Beletsky, membru al juriului și astronom profesionist, a descris-o ca pe o imagine extrem de frumoasă: „Fotografii au reușit să surprindă culorile vibrante ale nebuloasei, precum și clusterul stelar încorporat”.

Citește și: