• Premierul României a transmis că Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen.
  • Guvernul României va lua măsuri în cazul în care Austria continuă să își exercite dreptul la veto.
  • Ciolacu: Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis printr-o declarație de presă că Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen și are „o atitudine abuzivă”. Guvernul României va lua măsuri în cazul în care Austria continuă să își exercite dreptul la veto.

„Veto-ul exprimat de Austria nu ține de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru”, a transmis Ciolacu printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul susține că „în cazul în care Guvernul austriac va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto, ne vom apăra și noi interesul național și vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiției. Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Citește și: