Kremlinul inundă internetul de știri false despre Navalnîi. Ce fake news-uri au fost distribuite masiv pe rețelele sociale ca să-l discrediteze

Un Aleksei Navalnîi care face salutul nazist sau un video în care dizidentul rus pare să fie mituit de un agent MI-6 ca să dea o lovitură de stat în Rusia. Le-ai văzut cu siguranță. Sunt știri false create de Kremlin și distribuite masiv pe rețelele sociale ca să-l discrediteze pe Aleksei Navalnîi. Ultimul politician rus care l-a făcut pe Putin să se simtă amenințat, continuă să lupte prin simpla amintire a numelui său.

După decesul liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, în închisoare, internetul a fost inundat cu informații false și imagini trucate menite să-l discrediteze pe Navalnîi și familia sa. Iată o sinteză a celor mai răspândite trei informații false:

O imagine este cu Navalnîi care îl arată făcând salutul nazist. A fost larg răspândită pe rețelele sociale. Totuși, această imagine a fost modificată prin photoshop și circulă online de peste 10 ani.

Altă imagine falsă este fotografia soției lui Navalnîi pe plajă. Această poza care a devenit virală îl arată pe Navalnîi alături de soția sa și un bărbat presupus a fi amantul ei. Bărbatul din fotografie a postat-o online pentru a-și arăta sprijinul pentru cuplu, iar fotografia este de asemenea veche de câțiva ani.

@todayisamerica An undercover video of Alexei Navalny asking an MI6 Officer for $10-20 Million a year to start a color revolution in Russia! What do you guys think of this? 🤔 #navalny #russia #cia #fbi #america ♬ original sound – Today is America

Un video fals despre Navalnîi și MI-6 pretinde că îl arată pe Navalnîi încercând să obțină bani pentru o lovitură de stat de la un agent al serviciului secret britanic M16. A apărut și acesta tot acum, dar este de fapt fals și vechi. Bărbatul din videoclip nu este Navalnîi. Clipul a fost difuzat in 2021 de Russia Today si persoana din video este Vladimir Așurkov, colegul lui Navalnîi, în timp ce discuția nu conține nicio referire la o lovitură de stat.

Toate aceste dezinformări fac parte dintr-o campanie masivă de discreditare a lui Navalnîi și eforturilor sale anti-corupție. Este clar că în spatele acestei propagande masive se află regimul lui Putin care continuă să insiste pe organizarea unor funeralii cât se poate de private, după ce militantul rus a murit în închisoare și corpul său a fost sechestrat mai multe zile.

Citește și

Exit mobile version