• Maia Sandu vrea să organizeze un referendum pentru aderarea la UE.
  • Maia Sandu: Hai la referendum dacă ești pentru o Moldovă Europeană.
  • Maia a lansat site-ul oficial pentru campania de aderare la UE.

Un pas mic pentru Europa, mare pentru Republica Moldova. Președinta Maia Sandu se pregătește pentru marea aderare. „Participă la referendum dacă ești pentru Moldova Europeană și vrei ca aderarea la Uniunea Europeană să fie înscrisă în Constituție” – e mesajul trimis de Maia Sandu. Ea îi invită pe moldoveni la referendum, pe care vrea să îl organizeze în toamnă, odată cu alegerile prezidențiale.

Maia a lansat și site-ul oficial pentru campania de aderare – „pentru.md” – acolo unde explică cele 5 avantaje pe care le va avea Republica Moldova dacă va fi membru UE.

Pacea va fi garantată, venituri mai mari și locuri de muncă mai bine plătite, legi și justiție după standardele UE, ajutor financiar semnificativ pentru autostrăzi, școli și sisteme de alimentare cu apă și bună înțelegere și păstrarea tradițiilor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Opoziția pro-rusă spune că va recomanda susținătorilor să boicoteze referendumul. Alte partide au anunțat că susțin organizarea referendumului, dar nu vor să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

Citește și