• PSD și PNL așteaptă votul din 9 iunie să tranșeze Președinția.
  • M. Ciolacu: Alianța electorală ar putea deveni una politică.
  • Liderii PNL spun că „îl vor obliga” pe Ciucă să candideze pentru Cotroceni.

Primăria setează Președinția. Liderii PNL și PSD așteaptă rezultatele votului de la alegerile locale și europarlamentare ca să deschidă Cutia Pandorei și să tranșeze problema candidatului la Președinție. Alianța electorală din 9 iunie s-ar putea transforma într-o alianță politică, spune Ciolacu.

Alegerile locale și europarlamentare vor da foarte multe indicative pentru prezidențiale. Această discuție este continuă. Bucureștiul și alegerile locale vor arăta dacă avem de-a face cu un val pro-sistem sau anti-sistem. Foarte multe sondaje arată că tinerii care vor vota în acest an preferă partidele anti-sistem și candidații independenți. Rămâne de văzut câtă putere vor avea AUR și Forța Dreaptă.

Vom vedea dacă comasarea între PSD și PNL funcționează la alegeri și dacă oamenii preferă soluții negociate cum este cazul domnului Cârstoiu, candidat impus. Sunt multe variabile pe care le vor arăta aceste alegeri locale.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Candidatul la președenție al fiecărui partid trebuie să fie desemnat de Congresul Partidului. Liberalii speră ca după 20 de ani să nu piardă Palatul Cotroceni. Oamenii din spatele lui Ciolacu spun că este pentru prima dată când PSD are șansa de a câștiga putere totală.

Citește și