Mitropolitul Ardealului a cerut iertare credincioșilor că trebuie să îndure frigul în loc să stea în catedrală

http://catedralamitropolitanasibiu.ro/
  • ÎPS Laurențiu le-a cerut iertare credincioșilor care au ascultat slujba în frig
  • Acesta i-a încurajat pe enoriași să „biruie” frica și boala
  • Sibiul se află în carantină, iar accesul oamenilor în lăcașele de cult este strict interzis

ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a transmis un mesaj credincioșilor în care le cere scuze că sunt nevoiți să asculte slujba de afară, din frig, din cauza carantinei. Mitropolitul a permis accesul în catedrală credincioșilor care au primit sfintele taine.

Iubiţi credincioşi, vă rugăm să intraţi în biserică, respectând acele reguli, care sunt impuse mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi să primiţi sfintele taine. V-am aşteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, deşi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa. Avem însă bucuria cea mare acestui îndoit praznic„, a în predică ÎPS Laurențiu. Înaltul prelat i-a încurajat pe credincioși, îndemnându-i să „biruie” frica și boala, referindu-se aici la COVID-19.

În predica sa, Mitropolitul a vorbit despre sărbătoarea prăznuită și despre importanța sfântului Nicolae în ortodoxie și nu numai. Acesta a relatat cum alte confesiuni au ajuns să îl sărbătorească pe sfânt: „a înmulţit atât de mult darurile acestea, încât iată că astăzi este pomenit în toată lumea, chiar şi la alţi creştini de altă confesiune. Toţi îl pomenesc ca Moş Nicolae, de fapt este sfântul ierarh Nicolae.”

În Sibiu, oraș aflat în carantină, accesul credincioșilor în biserici este interzis. Credincioșii au posibilitatea să asculte slujbele din curțile lăcașelor de cult sau online.