• Astăzi, NASA a dezvăluit mai mulți candidați pentru zonele de aterizare ale misiunii Artemis III, toate acestea fiind centrate în jurul polului sud al Lunii.
  • Dintre cele 13 zone de aterizare, NASA spune că există mai multe posibile locuri de aterizare în fiecare dintre ele.
  • NASA a folosit date de la Lunar Reconnaissance Orbiter și zeci de ani de studii și publicații pentru a decide asupra acestor 13 zone de aterizare Artemins III.

Misiunea Artemis I a NASA nici măcar nu a decolat, iar agenția spațială planifică deja unde vrea să aterizeze oamenii în viitor. Artemis III va fi prima misiune NASA care va duce oameni pe Lună de la ultima misiune Apollo, care a făcut acest lucru în 1972. Este o ocazie importantă și una pe care NASA încearcă să o facă cât mai memorabilă. În acest sens, agenția spațială a identificat un total de 13 posibile zone de aterizare pentru Artemis III.

Dintre cele 13 zone de aterizare, NASA spune că există mai multe posibile locuri de aterizare în fiecare dintre ele. Cu toate acestea, se pare că ar putea fi nevoie de mai multe cercetări sau detalii înainte ca agenția spațială să stabilească unul exact. Toate cele 13 sunt centrate în jurul polului sud al Lunii, o parte a Lunii pe care nu am explorat-o foarte mult.

NASA spune că fiecare dintre aceste regiuni va prezenta propriile beneficii și provocări. În plus, zona este foarte muntoasă și plină de cratere. Acest lucru înseamnă că astronauții ar trebui să aibă o mulțime de zone pe care le pot explora și săpa. NASA a folosit date de la Lunar Reconnaissance Orbiter și zeci de ani de studii și publicații pentru a decide asupra acestor 13 zone de aterizare Artemins III.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Echipa a evaluat acomodarea generală a unei aterizări sigure și beneficiile zonei înconjurătoare pentru explorare și observare. În general, NASA spune că fiecare regiune este plină de potențiale descoperiri. Și, având în vedere că NASA lucrează deja la noi costume spațiale și că un nou rover lunar a fost deja proiectat, misiunea Artemis III începe să se contureze frumos. fiecare zonă de aterizare Artemis III a fost aleasă și datorită frecvenței cu care primește lumina soarelui.

Toate cele 13 regiuni primesc lumină solară continuă pe parcursul unei perioade de 6,5 zile. Aceasta este durata planificată de NASA pentru misiunea de suprafață Artemis III. A avea acces constant la lumina solară este important pentru o ședere pe termen lung pe Lună. Aceasta nu numai că oferă o sursă de energie, dar ajută și la minimizarea schimbărilor de temperatură.

Încă nu se știe momentul în care intenționează NASA să lanseze această misiune istorică pe Lună. Cu aceste 13 zone de aterizare Artemis III stabilite, suntem cel puțin cu un pas mai aproape de readucerea oamenilor pe Lună.