• Nava mamă a Titan, Polar Prince, a ajuns sâmbătă în portul St. John’s Newfoundland.
  • Nava a participat la eforturile de căutare și salvare a submersibilului Titan înainte ca rămășițele acestuia să fie descoperite joi.
  • Polar Prince a fost utilizată de Garda de Coastă canadiană, înainte de a fi scos din uz și utilizat ulterior ca navă-suport pentru OceanGate.

Nava-mamă care a transportat submersibilul Titan al OceanGate spre epava Titanic s-a întors în portul din Canada. Polar Prince a sosit sâmbătă dimineață în portul St John’s din Newfoundland, iar o fotografie arăta platforma goală, scrie New York Post.

Nava a participat la eforturile de căutare și salvare a submersibilului Titan înainte ca rămășițele acestuia să fie descoperite joi. Ambarcațiunea necertificată a suferit o implozie catastrofală în timp ce cobora în Oceanul Atlantic de Nord.

Cei cinci pasageri de la bordul Titan- fondatorul și directorul general al OceanGate, Stockton Rush, 61 de ani, Sulaiman Dawood, 19 ani, tatăl său, Shahzada, magnat al afacerilor, 48 de ani, miliardarul britanic Hamish Harding, 58 de ani, și celebrul explorator al Titanicului, Paul-Henri Nargeolet, 77 de ani – au murit.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Polar Prince a fost utilizată de Garda de Coastă canadiană, înainte de a fi scos din uz și utilizat ulterior ca navă-suport pentru OceanGate.

„Paza de Coastă canadiană transmite sincere condoleanțe familiei și prietenilor echipajului de pe Titan pentru pierderea tragică”, a declarat agenția într-un comunicat. „Operațiunile de căutare și salvare s-au încheiat”.

De asemenea, Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Canada a anunțat vineri că va investiga accidentul.

TSB a precizat că investigația este „în conformitate cu Legea canadiană privind investigațiile și consiliul de siguranță a accidentelor de transport și cu acordurile internaționale”.

Citește și