• Trump a declarat că ar încuraja Rusia să facă ce vrea” cu orice țară membră NATO care nu respectă liniile directoare privind cheltuielile pentru apărare.
  • NATO a fost distrus până când am apărut eu”, a spus Trump.
  • Comentariile lui Haley au fost făcute după moartea liderului opoziției ruse și critic deschis al Kremlinului, Alexei Navalnîi.

Candidatul republican la președinția SUA, Nikki Haley, a calificat recentele comentarii ale fostului președinte Donald Trump despre NATO drept înfiorătoare” și împuternicitoare pentru președintele rus Vladimir Putin.

Când îl auziți pe Donald Trump spunând în Carolina de Sud, în urmă cu o săptămână, că l-ar încuraja pe Putin să ne invadeze aliații dacă aceștia nu-și fac treaba, este înfiorător, pentru că tot ce a făcut în acel moment a fost să-i dea putere lui Putin”, a declarat Haley duminică la emisiunea This Week” de la ABC.

Trump a declarat pe 10 februarie că ar încuraja Rusia să facă ce vrea” cu orice țară membră NATO care nu respectă liniile directoare privind cheltuielile pentru apărare, într-o recunoaștere uimitoare că nu va respecta clauza de apărare colectivă care se află în centrul alianței dacă va fi reales.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

NATO a fost distrus până când am apărut eu”, a spus Trump la un miting în Conway, Carolina de Sud, statul natal al lui Haley. Am spus: Toată lumea va plăti. Ei au spus: Ei bine, dacă nu plătim, ne veți mai proteja?. Am spus: Categoric nu. Nu le-a venit să creadă răspunsul”.

Comentariile lui Haley au fost făcute după moartea liderului opoziției ruse și critic deschis al Kremlinului, Alexei Navalnîi, în timp ce se afla în închisoare, vineri.

Cauza morții sale raportate a rămas neclară, dar vestea a atras o reacție energică din partea liderilor occidentali, inclusiv a președintelui Joe Biden, care a aruncat vina pe Putin, spunând că ceea ce i s-a întâmplat lui Navalnîi este încă o dovadă a brutalității lui Putin”.

Trump a refuzat să abordeze direct moartea lui Navalnîi. Când a fost întrebat vineri de CNN dacă a avut un răspuns la moartea lui Navalnîi, campania lui Trump a indicat o postare pe Truth Social a fostului președinte care nu l-a menționat pe Navalnîi sau pe Putin și, în schimb, l-a atacat pe Biden și a afirmat că America nu mai este respectată”.

Citește și