• Nikki Haley a reușit să devină prima femeie republicană care câștigă două alegeri de stat.
  • Donald Trump are atuuri în cursa pentru președinție, inclusiv sprijinul susținătorilor fideli.
  • Donald Trump ar putea avea dificultăți dacă va fi condamnat în procesele pe rol.

Nikki Haley a anunțat oficial că se retrage din cursa prezidențială, lăsându-l pe Donald Trump unic candidat în lupta cu Joe Biden. „Cu puțin peste un an în urmă, mi-am lansat campania pentru președinție.”

„Dar acum a sosit momentul să-mi suspend campania. Am spus că vreau ca americanilor să li se facă auzite vocile. Am făcut asta. Nu am nici un regret. Și deși nu voi mai fi candidat, nu voi înceta să-mi folosesc vocea pentru lucrurile în care cred.”

Potrivit analizei Sorinei Matei, Nikki Haley nu avea șanse reale în competiția cu Trump, care a reușit să-și consolideze sprijinul din partea republicanilor.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

„Sincer, nu avea nicio șansă. S-a dovedit asta din ianuarie, de când principalul contracandidat al lui Donald Trump în cursa republicană pentru președinție, guvernatorul Ron Desantis, care era al doilea clasat pe poziție, s-a retras și în mod automat a anunțat susținerea pentru Donald Trump în cursa prezidențială.”

Pe de altă parte, Marian Petruț, jurnalist în Chicago, a subliniat că Nikki Haley a reușit să devină prima femeie republicană care câștigă două alegeri de stat, ceea ce arată importanța ei în politica americană.

„Ea rămâne în continuare un politician important în această campanie, pentru că, să nu uităm că, Nikki Haley nu și-a încheiat această campanie, ci doar și-a suspendat-o. E o diferență care arată faptul că ia în considerare probabil, ca în viitor, să apară anumite schimbări în ceea ce privește candidatul actual Trump.”

Cu toate acestea, întrebarea rămâne: ce șanse are Trump în fața lui Biden? Sorina Matei a indicat că Trump are atuuri, inclusiv sprijinul susținătorilor fideli și problemele legale care încă nu au fost clarificate.

„Din câte au arătat sondajele azi noapte în cele 15 state americane, cam jumătate din America consideră, și mă refer aici la electoratul lui Donald Trump, consideră că, de exemplu, Joe Biden este un președinte ilegitim, că America nu trebuie să se mai bage în Ucraina și în războiul din Fâșia Gaza și că principala problemă o reprezintă economia. Deci sunt foarte multe atuuri pe care în acest moment, din punct de vedere al stării, al nivelului de trai al americanilor, le are Donald Trump.”

Marian Petruț a menționat că Trump ar putea avea dificultăți dacă va fi condamnat în procesele pe rol.

„Este important de văzut și ce o să spună Curtea Supremă de Justiție în ceea ce privește dacă președintele are sau nu are imunitate totală.”

„Cu siguranță că, dacă Donald Trump va fi condamnat și găsit vinovat în unul dintre procesele pe care le are pe rol, s-ar putea să avem o surpriză și la convenție sau chiar înainte de alegeri să avem un alt candidat.”

Citește și