• Vor fi închise sălile de sport și piscinele, iar alcoolul nu se va mai sevi în baruri și restaurante.
  • Luni a fost înregistrat primul deces cauzat de Omicron în Marea Britanie.
  • Forțele armate și farmaciile vor ajuta în campania de vaccinare.

Norvegia va înăspri și mai mult restricțiile și va accelera vaccinarea în încercarea de a limita o creștere așteptată a variantei Omicron a coronavirusului, a declarat premierul Jonas Gahr Stoere. Prezentând cea de-a patra rundă de măsuri în două săptămâni, guvernul a anunțat, printre altele, interzicerea servirii de alcool în baruri și restaurante, închiderea sălilor de sport și a piscinelor pentru majoritatea utilizatorilor și reguli mai stricte în școli.

„Nu există nicio îndoială – noua variantă schimbă regulile. De aceea trebuie să acționăm rapid și trebuie să acționăm din nou. Pentru mulți, acest lucru se va simți ca o blocare, dacă nu a societății, a vieții și a mijloacelor lor de trai”, a declarat Stoere într-o conferință de presă.

Luni, Marea Britanie a înregistrat primul deces confirmat public la nivel global din cauza tulpinii Omicron care se răspândește rapid. Noile restricții ale Norvegiei ar putea pune sub semnul întrebării planul băncii centrale de a majora ratele dobânzilor în cursul acestei săptămâni, a declarat DNB Markets. Moneda coroanei s-a depreciat cu 0,9% în cursul zilei, odată cu apariția veștii despre noile măsuri.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pentru a accelera vaccinarea cu doza de rapel, guvernul a declarat că forțele armate, precum și farmaciile, vor ajuta la campania de inoculare. În același timp, carantina se va aplica pe scară mai largă, a adăugat guvernul. Norvegia înregistrează recorduri atât în ceea ce privește noile infecții cu COVID-19, cât și în ceea ce privește spitalizările, în mare parte din cauza răspândirii Omicron, care se așteaptă să devină varianta dominantă în zilele următoare.

„O lipsă de acțiune acum ar putea duce la consecințe negative mari pentru societate, nu doar pentru serviciile de sănătate și municipalități”, a declarat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI).